Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

In haar hoofd ziet Rinke zichzelf met Jeppe al op Schiphol staan om Charly uit te zwaaien

Na een bezoek aan de spa heeft Rinke een rothumeur. Dus nu kan ze net zo goed aan Charly vragen waar ze zo mee zit.

Vorige week: Charly vertelt aan Rinke waarom hij laatst naar de notaris moest. En dat daardoor alles in een ander perspectief is komen te staan.

“Wat heb jij nou?” vraagt Charly als Rinke terugkomt van haar middagje in de spa.

Rinke stampt het strandhuisje binnen. Ze was heerlijk ontspannen tijdens de massage. De heerlijk geurende olie, het ruisen van de zee op de achtergrond en een masseuse die niet de oren van haar kop af kletste. Tot Rinke op stond en tijdens het aankleden in de spiegel keek.

“Ik denk een allergische reactie op de hars die ze tijdens de beautybehandeling hebben gebruikt. Mijn wenkbrauwen lijken wel twee dikke rode rupsen! Het ziet er niet uit!”

Charly proest het uit. Maar aan de boze blik van Rinke ziet hij dat hij maar beter kan stoppen met lachen. “Ah, kom op… ergens is het best grappig. Maar doet het zeer? Moet ik iets gaan halen bij de drogist in het dorpje?” Maar nee, ze heeft haar pilletjes al gepakt. En mooi dat ze de deur niet meer uitgaat met dit gezicht. Zelfs haar oversized zonnebril helpt niet. Die rode strepen piepen er zo bovenuit.

Speelse vader

“Kom eens hier rupsje van me.” Charly pakt Rinke vast en geeft haar een kus op haar voorhoofd. Mokkend ondergaat ze de knuffel. Onder de boosheid over de verpeste wenkbrauwen ligt een grotere frustratie. Maar ze wil het weekend niet verpesten. Praten doen ze later wel. Bovendien heeft Charly helemaal niet gezegd dat hij op het punt staat om voor onbepaalde tijd te vertrekken naar een warm en zonnig oord. Dat heeft zij er van gemaakt. Dus ze geeft zichzelf in gedachten een schop onder de kont: ‘Laat je niet gek maken door je eigen onzekerheid.’

“Kom we gaan lekker een strandwandeling maken! Jeppe is net wakker en ik denk dat hij het wel leuk vindt om in het zand te spelen.”

Vanaf haar strandstoel ziet ze hoe Charly met Jeppe in de branding speelt. Hij tilt hem op en laat hem met zijn voetjes het water raken. En weer terug omhoog. Iedere voorbijganger denkt vast: Wat leuk, zo’n speelse vader met zijn zoontje. Ze moesten eens weten. Rinke voelt zich verdrietig. In haar hoofd ziet ze zichzelf met Jeppe al bij de incheckbalie op Schiphol staan om hem uit te zwaaien. Misschien is dit wel het laatste mooie moment dat ze delen.

Ze kan het niet laten om het die avond toch ter sprake te brengen zodra Jeppe op bed ligt.

Enorme spinnen

“Nee… ik ga niet weg. Ik heb mijn baan en mijn moeder. En jou. Maar ik wil wel eerlijk met je zijn. De gedachte om eindelijk een mooie reis te gaan maken is wel verleidelijk. Ik heb er altijd al van gedroomd om ooit naar Australië of Nieuw-Zeeland te gaan. Door de erfenis kan ik dit waarmaken.”

Rinke wil opstaan, maar Charlie pakt haar hand. “Ik heb zitten denken. Over een klein jaar ben jij klaar met je studie. Misschien kunnen we tegen die tijd samen op reis gaan. Jeppe is nog niet leerplichtig, dus de timing is perfect. Het is maar een gedachte… Ik weet helemaal niet of jij dat überhaupt ziet zitten.”

Australië, het land met die enorme spinnen en andere enge dieren. Rinke huivert alleen al bij de gedachte. Maar dan realiseert ze zich dat de stoere Charly dan bij haar zal zijn.

“Alleen als jij belooft dat jij de creepy crawlers voor me weghaalt.”

Volgende week: Rinke is enthousiast geworden door het plan van Charly en belt met haar beste vriendinnen om het nieuws te delen.

RedactieRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden