Margriet logo
null Beeld Marloes BoschMarloes Bosch. Styling: Esther Loonstijn. Visagie: Astrid Timmer.
Beeld Marloes BoschMarloes Bosch. Styling: Esther Loonstijn. Visagie: Astrid Timmer.

PREMIUM

Ik word overspoeld met aanvragen. Of ik wil meedoen met Expeditie Robinson bijvoorbeeld...

Pensioen betekent: meer tijd. Maar als zijn kippen dachten dat Jan daarmee ook meer thuis zou zijn... Uh, niet dus.

Ik ben nu al een tijdje met pensioen, maar daar merk ik weinig van. Ik geef nog twee keer per week een presentatie- of mediatraining, heb net acht afleveringen van mijn tv-programma Jan houdt huis achter de rug en elke zaterdagochtend presenteer ik mijn favoriete koffieprogramma De Hoop op zaterdag. Dit noem ik gezellig druk. Ik vind het een groot voordeel dat de wekker me tegenwoordig lekker laat uitslapen. Tot soms wel zeven uur. Even naar het Ontbijtnieuws kijken en daarna een lekker warm badje.

Tripjes zonder kipjes

Er is nu ook tijd voor leuke tripjes met mijn man Coen. Op onze cool uitklappende trekhaak zetten we geregeld onze elektrisch aangedreven fietsen. Klaar voor de mooiste toertochten tussen andere gepensioneerden met vaak dezelfde soort fiets en in dezelfde praktische kleding. Door ons uithuizig gedrag moesten onze kipjes verhuizen. Ik ben enorm op deze dames gesteld. Als een kipje ziek was, ging ik ermee naar de dierenarts. Het was een emotionele beslissing om een ander baasje voor ze te zoeken. Maar het kon niet anders. Ik ben niet de man die mijn kipjes dagenlang onverzorgd in de ren achterlaat, terwijl de baasjes lekker op vakantie zijn.

De oplossing bleek gelukkig dichtbij. Onze ‘buurman’, vriend en collega Jeroen Kijk in de Vegte wilde onze kippen graag overnemen. De verhuizing was wel een onverwacht grote operatie op een ochtend dat wij thuis een presentatietraining gaven. Het zou in een uurtje gebeurd zijn. Maar dat ging anders. De ren bleek te lang om in zijn geheel te vervoeren. Terwijl een deelnemer zich voor de camera nerveus voorstelde, zag ik achter hem door het raam een halve doorgezaagde ren voorbijkomen.

Kan ik dit?

Gelukkig is alles weer goed gekomen. Ze scharrelen inmiddels blij en met vrolijke geluidjes door de tuin van Jeroen.

Sinds ik bij het Ontbijtnieuws ben gestopt, word ik ook overspoeld met aanvragen. Of ik bijvoorbeeld met mijn kloeke torso met Expeditie Robinson wil meedoen, reclame wil maken voor medische matrassen of een wekelijkse column voor Margriet wil schrijven. Dat laatste zorgde naast verbazing ook voor lichte paniek. Kan ik dat wel? vroeg ik mezelf onzeker af.

Gelukkig gaf Coen mij, net als 34 jaar terug toen ik door RTL werd gevraagd, een liefdevol zetje.

null Beeld

Over columnist Jan de Hoop

Jan de Hoop (68) presenteerde 33 jaar het RTL Ontbijtnieuws. Sinds hij met pensioen is, geniet hij nog meer van het leven. Jan is getrouwd met Coen.

Jan de HoopMarloes BoschMarloes Bosch. Styling: Esther Loonstijn. Visagie: Astrid Timmer.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden