header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 11

‘Ik voel hoe zijn been zacht tegen het mijne aankomt. Er trekt een siddering door me heen’

Nina is op de hardloopclub met Lieke, maar daar is Daniël natuurlijk ook.

Vorige week: Nina was in de sauna met haar stiefdochter Evi. Toen Evi haar vroeg of er weleens andere mannen zijn die ze aantrekkelijk vindt, voelde Nina zich erg ongemakkelijk.

“Zullen we nog wat drinken? Ik snak naar een nulpuntnulletje.” Mijn vriendin Lieke veegt met haar handdoek het zweet van haar gezicht. “Dat was een pittige training zeg.”

“Dat krijg je als je niet elke week komt,” reageer ik plagend. We staan op de atletiekbaan, de schemering valt.

“Tja, we zijn niet allemaal zo fanatiek als jij.” Lieke lacht. “Daniël is vast erg trots op je, zijn modelleerling.” Ze draait zich naar onze hardlooptrainer, die net voorbijloopt. “Toch, Daniël?”

Als antwoord steekt hij zijn duim op en trekt zijn gezicht in een grijns. “Zie ik jullie zo nog in de kantine?” wil hij weten.

“Alleen als jij een drankje voor me haalt,” roept Lieke hem flirterig na. Ze draait zich weer naar mij toe. “Wat is die man toch leuk hè?”

Zo stralend

Als we richting de sportkantine lopen kijkt ze me onderzoekend aan. “Zeg Nina, wat is er toch met jou de laatste tijd? Je bent zo stralend. Ik zag het vorige week ook al, op de verjaardag van Thijs. Het is net alsof je… alsof je veel meer leeft of zo.”

Ik lach ongemakkelijk en haal mijn schouders op. “Ik zou het niet weten. Het komt vast door het vele sporten. En het is lente, natuurlijk. Wat een verrukkelijk weer deze week!”

“Nee, er is meer, biecht het mij nou maar op.” Lieke trekt de deur van de kantine voor ons open. “Hoe was je ontmoeting met die ex van je eigenlijk, Xander? Is de vonk soms weer overgesprongen?”

Geen adem meer

Ik draai met mijn ogen en zeg: “Welnee joh,” terwijl ik een stoel onder de grote, ronde tafel in het midden van de kantine vandaan trek. Ik ga zitten. “Ik val helemaal niet meer op hem. Ik geloof trouwens wel dat hij míj nog aantrekkelijk vindt...”

“O ja? Spannend, vertel!” gebiedt Lieke. Dan wordt haar aandacht in beslag genomen door een paar andere hardlopers die naast haar plaatsnemen. Ik kijk de kantine rond en volg wie er allemaal binnenkomt. Ik schrik als Daniël opeens naast me opduikt. Hij houdt twee alcoholvrije biertjes vast.

“Is die nog vrij?” Hij knikt naar de stoel naast me en reikt me ondertussen een flesje aan. “Hier, voor jou. Zeg, je ging weer goed hè, vanavond?” Als hij gaat zitten, voel ik hoe zijn been zacht tegen het mijne aankomt. Er trekt een siddering door me heen. Mijn hart, dat zojuist al naar een hogere versnelling is geschoten, zet nog een tandje bij. En als Daniël me aankijkt, krijg ik bijna geen adem meer. De wereld lijkt opeens stil te staan. Zijn been blijft tegen het mijne leunen. En opeens schiet door mijn hoofd: zou hij mij net zo leuk vinden als ik hem?

Volgende week: Anderhalf jaar nadat ze verliefd werd, blikt Nina terug op de tijd dat haar gevoelens net waren begonnen. Hoe kijkt ze nu terug op haar gedrag?

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden