header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 12

‘Ik hield en hou nog steeds van je. Maar dit… Het overkwam me gewoon’

Thijs en Nina bespreken haar affaire en nieuwe verliefdheid.

Vorige week: Toen Nina in de sportkantine naast Daniel zat, raakte ze helemaal van slag. En opeens vroeg ze zich af: ‘Vindt mij misschien net zo leuk als ik hem?’

Thijs’ gezicht is vlekkerig als hij de badkamer uit komt. Hij ziet er verslagen uit. Soms vind ik het lastig dat Thijs zijn emoties niet makkelijk toont, nu voel ik weer hoe diep het me raakt als ik zie dat hij verdrietig is.

Zijn huilbui heeft hem wel iets rustiger gemaakt. Hij gaat naast me op bed zitten, een stuk van me af. “Hoe is dit nou allemaal begonnen?” Zijn stem klinkt afstandelijk, alsof ik een zakelijk contact ben. “Ik heb natuurlijk wel gemerkt dat er iets met je was, vorig voorjaar. Eerst was ik bang dat het met Xander te maken had.”

Hij draait zijn hoofd naar me toe en lacht schamper bij mijn verbaasde blik. “Jij dacht zeker dat hij me geen bal kon schelen? Natuurlijk zat het me niet lekker dat die ex van jou opeens weer opdook. Tot hij hier een keer kwam eten. Toen zag ik dat er in elk geval van jouw kant niets aan de hand was. Verder dacht ik gewoon dat je goed in je vel zat, door die nieuwe sportieve levensstijl van je. Je werd weer zo slank en…”

“O, dat zag je dus wél?” Nu ben ik degene die schamper klinkt.

“Ja hoor, nu is je affaire zeker míjn schuld? Gaan we die kaart spelen?” Thijs’ stem slaat over en hij klinkt hees als hij vervolgt: “Was je dan echt zo ongelukkig met me?”

Lege woorden

De tranen schieten in mijn ogen. “Helemaal niet. Echt niet. Ik hield en hou nog steeds van je. Maar dit… Het overkwam me gewoon.” Ik bal mijn vuist zó hard, dat mijn nagels in mijn handpalm snijden. Het overkwam me gewoon… Lege woorden die ik altijd zo belachelijk vond. Zo ongeloofwaardig. Want er is toch altijd een moment dat je weet: nu moet ik op de rem trappen?

Ik vermoed dat Thijs hetzelfde denkt, want zijn scherpe ondertoon is terug en hij kijkt me aan alsof ik een vies insect ben. “Je ging zeker alleen bij die hardloopclub omdat je die Daniël zo leuk vond?”

Ik tuur naar de grond. De vraag die Thijs me stelt, daar heb al honderd, duizend keer over gepiekerd. Want ja, ik vond Daniël meteen leuk. Heel erg leuk. Maar nee, níét op die manier. En dat er echt een vonk kon overslaan tussen ons, dat kwam niet eens bij me op. Ik haal mijn schouders op. “Ik dacht dat het ongevaarlijk was.” Ik hoor zelf hoe slap het klinkt. “Ik werd gewoon vrolijk van hem. En hij motiveerde me, natuurlijk.” Mijn stem sterft weg.

Tot over de oren verliefd

Hoe kan ik Thijs uitleggen dat het bijna ongemerkt ging: Daniël die mijn gedachten sloop en daar steeds vaker opdook? Dat het maanden duurde voordat die gedachten overgingen in dagdromen en dat zelfs dát nog heel onschuldig voelde? Een beetje zoals wegzwijmelen bij de prachtlocaties in het programma B&B vol liefde, terwijl je dondersgoed weet dat je helemaal niet weg wilt uit je vertrouwde Nederlandse omgeving. Tot ik opeens besefte dat ik verliefd was. Tot over mijn oren. Maar toch, toch: die eerste zoen, die had ik toch gewoon kunnen voorkomen? Want ík was nota bene degene die begon…

Volgende week: Ruim een jaar eerder. Nina realiseert zich dat ze verliefd is. Ze weet ook dat ze nooit iets met Daniel kan beginnen. En niet alleen vanwege Thijs…

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden