Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMaflevering 32

Ik ben voor altijd een vrouw die haar man heeft bedrogen

Nina is aan het nagenieten van haar eenmalige avontuur met Daniël. Spijt heeft ze nog niet.

Vorige week: Deed Nina wat ze nu al zolang wilde en gunde zichzelf een geheime vrijpartij met Daniël.

Zaterdagochtend – week 32

“Doei, ik zie jullie later!” Opgelucht zie ik hoe Thijs en Kaj door de motregen naar de auto lopen. Kaj was aan het dralen vanmorgen, had weinig zin in hockey. Gelukkig wist Thijs hem over te halen. Mijn afscheidszoen aan beiden was een Judaskus. Als ik nu niet een paar uur alleen zou zijn, was ik heel hard gaan gillen. Ik blijf kijken tot ze daadwerkelijk vertrokken zijn en laat me dan languit op de bank vallen.

Magisch

Ik heb het gedaan. Ik heb het gewoon echt gedaan. Mijn lusten gevolgd, alsof ik met niemand iets te maken had. Gistermiddag met Daniël was magisch, een ander woord heb ik er niet voor. De verkenningstocht van elkaars lichaam was zo intens dat ik mijn lijf wérd, mijn huid, mijn handen, mijn borsten, mijn schaamstreek. Op het moment hij in me kwam, explodeerde ik haast van genot, alleen al van de gedachte dat hij eindelijk zo dichtbij was als ik al maanden wilde.

Toen we ons na een paar uur uit onze verstrengeling wisten los te maken, gingen we samen douchen. Daar zeepten we elkaar in tot het schuim onze opwinding nog een keer opzweepte en ik daarna nogmaals moest douchen, vlug-vlug, al veel te laat, en daarna naar mijn auto rende zonder mijn benen te voelen.

Verleiding

Onderweg naar huis overviel me een hevige trek en ik realiseerde dat ik de hele dag nog haast niets gegeten had. Ik kwam in de verleiding naar McDonald’s te rijden, me te buiten te gaan aan een BigMac, die ik al jaren niet meer eet, helemaal niet meer lust, maar vanuit het niets snakte ik naar een vette hap. Net als vroeger, na het uitgaan, met een oneindig gevoel van vrijheid, vleugels, van de hele wereld die voor me openligt.

Natuurlijk deed ik het niet. Ik stuurde de auto in rechte lijn naar huis, waar Thijs al stond te koken. Ik wist zijn zoen te ontwijken door meteen de koelkast in te duiken voor wijn. Opnieuw wist ik, als een volleerd actrice, te doen alsof er niets aan de hand was, terwijl ik de hele avond boven mezelf zweefde en om elf uur, hoe is het mogelijk, direct in slaap viel toen mijn hoofd het kussen raakte.

Twintig lange jaren

Vandaag voel ik me energieker, levendiger dan ooit. Spijt heb ik niet, geen seconde: het voelt terecht dat ik mezelf dit gegund hebt. Twintig jaar ben ik trouw geweest, twintig jaar heb ik me aangepast, twintig lange jaren nooit iets voor mezelf opgeëist. Eén keer voor mezelf kiezen mocht best. Op deze herinnering kan ik teren, ik weet het zeker: hier kan ik de rest van mijn leven mee verder. Hier kan ik altijd naar terug, naar dit geheime plekje in mijn hoofd, dat alleen van mij is.

Ja, het was oké om dit te doen, het was echt oké. Maar vanaf nu wordt het wel weer normaal. Nu de spanning eraf is met Daniël ga ik gewoon terug naar mijn vertrouwde leven; dat was toch altijd prima? Straks, als Thijs en Kaj thuiskomen van hockey, ga ik er weer echt iets van maken. Het is weekend, we gaan wat gezelligs doen met het hele gezin, zoals het hoort. Ja, vanaf nu wordt alles weer zoals het was.

Plotseling slaat mijn hart een slag over. Want ik besef: zoals vroeger gaat het niet meer worden. Nooit.

Ik ben voor altijd een vrouw die haar man heeft bedrogen.

Volgende week: Kan Nina het toch niet laten en zoekt weer contact met de man die ze uit haar hoofd zou zetten.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden