null Beeld Charlotte Jolly de Rosnay, istock, privébeeld.
Beeld Charlotte Jolly de Rosnay, istock, privébeeld.

PREMIUM

‘Ik ben enorm gehecht aan de Eiffeltoren. Al schrijvende zie ik hem door het raam’

Tatiana de Rosnay (60) brak in 2009 wereldwijd door met haar boek Haar naam was Sarah. Haar oeuvre is sindsdien uit­gebreid met vele romans, waarvan de nieuwste, Morgen zal het beter gaan, onlangs verscheen.

null Beeld

1. Italië

“Italië is een van mijn favoriete landen en daarom komt het ook geregeld in mijn boeken voor. Ik ben dol op het eten, de kunst, het landschap, de mensen en de taal. Dit jaar heb ik Sicilië ontdekt, dat weer een heel andere kant van Italië liet zien. Viva Italia!”

2. Timothée Chalamet

“Toen ik Call me by your name zag, was ik meteen verslingerd aan de charme en het talent van deze jonge acteur. Ik weet zeker dat hij grote hoofdrollen zal gaan spelen. Ik zou hem graag ontmoeten, maar ben bang dat ik van emotie geen woord meer zal kunnen uitbrengen.”

null Beeld

3. Vulpen

“Deze vulpen met mijn initialen kreeg ik van mijn uitgever en ligt altijd op mijn bureau. Ik gebruik ’m voor al mijn aantekeningen en elke brief en belangrijk document wordt ermee ondertekend. Mijn boeken schrijf ik op de computer, maar kennelijk heb ik een nostalgische kant, waardoor ik ook op de ouderwetse manier wil schrijven.”

4. De Eiffeltoren

“Zelfs als Parijzenaar ben ik enorm gehecht aan de Eiffeltoren. Ik woon er vlak naast en al schrijvende zie ik ’m altijd door het raam. Voor mij is de toren meer dan het symbool van Parijs; hij vertegenwoordigt mijn liefde voor de stad, míjn stad. Tijdens de coronapandemie ben ik naar boven gegaan en stond helemaal alleen op de top. Dat was een ontroerend moment.”

5. Onderscheiding

“Vorig jaar kreeg ik deze onderscheiding van de Franse minister van Cultuur. De plechtigheid, die plaatsvond tijdens de pandemie, reken ik tot een van de ontroerendste momenten van mijn leven. De onderscheiding is veilig opgeborgen, maar af en toe kijk ik naar deze foto en dan ben ik weer helemaal terug bij dat bijzondere moment.”

Zwemmen

“Zwemmen is een fantastische manier om na te denken over mijn komende boeken. ’s Zomers doe ik dat in ons zwembad in Zuid-Frankrijk en in de overige seizoenen ga ik gewoon naar een zwembad in Parijs. Een halfuur baantjes trekken is voldoende om mijn hoofd leeg te maken.”

Heleen SpanjaardCharlotte Jolly de Rosnay, istock, privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden