null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Horen, zien en helemaal in verdwijnen

Indrukwekkende trilogieën, een album vol kippenvelwaardige covers en een spannende strijd op een zonovergoten eiland.

null Beeld
null Beeld

Net verschenen

Een ode aan de sterke vrouw

Roman Het ideale boek om 8 maart, Internationale Vrouwendag, mee door te brengen is een indrukwekkende ode aan de sterke vrouw: De moeders van Mahipar van de Nederlands-Afghaanse psychiater Forugh Karimi. Zij vertelt een even heftige als ontroerende familiegeschiedenis in het door oorlogen geteisterde Afghanistan, die uiteindelijk eindigt in Amsterdam waar een gevluchte moeder de afkomst van haar zoontje angstvallig voor hem verborgen houdt.
€ 23,99 (Meridiaan).

Zelf nadenken over levensvragen

Non-fictie De thema’s liefde en vriendschap staan centraal in het Zelfdenkboek van Manon Duintjer en Marlies Visser. Het idee is dat je zelf de antwoorden op filosofische vragen over deze onderwerpen in het boek opschrijft, om ze vervolgens te vergelijken met de ideeën van bekende filosofen. Zo leer je niet alleen veel over jezelf, maar deze methode verschaft ook diepere inzichten.
€ 20,99 (Ten Have).

Het gevaar komt uit de aarde

Thriller Een ondergronds levende seriemoordenaar die door de vloer breekt en zijn slachtoffers mee de grond in sleept. Een krankzinnig gegeven? Zeker, maar Fredrik Persson Winter heeft van De das een verslavende psychologische thriller gemaakt, waarin rechercheur Cecilia wanhopig op zoek is naar de griezel en Annika met de vondst van een biografisch manuscript over de moordenaar een noodlijdende uitgeverij hoopt te redden.
€ 21,99 (A.W. Bruna).

null Beeld
null Beeld

3x Trilogie

 1. Over een excentrieke, muzikale familie
  In dit eerste deel van de prachtige trilogie van de beroemde Engelse auteur en suffragette Rebecca West (1892-1983) zoeken drie dochters hun eigen stem in een patriarchale samenleving.
  De Rebecca West trilogie, deel 1: De familie Aubrey € 25,99 (Signatuur).
 2. Over de vrouwen achter Nivea
  In 1889 trouwt Gertrude met Oscar, een succesvolle Joodse ondernemer. Hij neemt een laboratorium met de naam Beiersdorf over en ontwikkelt de klassieke Nivea-crème. Maar donkere wolken pakken zich samen in dit boek van Lena Johannson.
  De vrouwen van Beiersdorf, deel 1: Gertrudes besluit € 15 (A.W. Bruna).
 3. De nieuwe serie van Carmen Korn
  Haar De nieuwe tijd-trilogie over vier Duitse vrouwen tussen 1919 en 1970 werd een bestseller. In Korns’ nieuwe Drie steden-serie volgen we drie families in na-oorlogs Europa.
  En de wereld was jong deel 1 door Carmen Korn € 24,99 (Signatuur).
null Beeld
null Beeld

Album

Beth in haar kracht

Als er één vrouw is die op een geloofwaardige manier een heel album vol covers van Led Zeppelin kan vullen, dan is het de Amerikaanse singer-songwriter Beth Hart. Het idee hiervoor ontstond tijdens de opnames van haar vorige plaat War in my mind (2019). Toen zij tussen de opnames door een geïmproviseerde versie van Whole lotta love zong, wist haar producer niet wat hij hoorde. Dus stelde hij voor om een heel album met Led Zeppelin-liedjes te maken. Zo gezegd, zo gedaan. En hoe!
A tribute to Led Zeppelin is nu verkrijgbaar.

TV

Overleven op Zanzibar

Een extra reeks van Expeditie Robinson zou alléén te zien zijn op Videoland. Maar nu komt deze speciale Robinson-editie, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Art Rooijakkers, ook op RTL4. De deelnemers zijn oud-Robinson-kandidaten, waaronder Edith Bos, Ferry Doedens, boerin Bertie en Thomas Dekker. De groep van zestien BN’ers zal moeten afzien op het prachtige, tropische eiland Zanzibar.
Expeditie Robinson vanaf donderdag 10 maart om 20.30 uur op RTL 4 en Videoland.

null Beeld
null Beeld

3x Nieuw in de bioscoop

Eigen vlees en bloed

De Zweedse actrice Noomi Rapace werd bekend met haar hoofdrol in de verfilming van Stieg Larssons Millennium-trilogie. In Lamb speelt ze de IJslandse Maria. Ze woont met haar man Ingvar en hun schapen op een afgelegen boerderij. Wanneer ze een mysterieus pasgeboren wezentje ontdekken op hun erf, voeden ze het op als hun eigen vlees en bloed.
Lamb, nu in de bioscoop.

Hartbrekend dilemma

In deze emotionele Franse film speelt Sophie Marceau de rol van Emmanuèle. Nadat haar 85-jarige vader André (André Dussollier) een beroerte krijgt, raakt hij voor de helft verlamd. Hij wil verdere aftakeling niet afwachten en vraagt zijn dochter hem te helpen met een eind aan zijn leven te maken.
Tout s’est bien passé, nu in de bioscoop.

Listige driehoeksrelatie

Deze nieuwe verfilming van het beroemde Franse toneelstuk Cyrano is er eentje vol muziek, romantiek en schoonheid. In het verhaal over een hartverscheurende driehoeksrelatie wordt de welbespraakte Cyrano de Bergerac gespeeld door Peter Dinklage (Game of thrones). Onzeker over zijn eigen verschijning verwacht hij de mooie Roxanne (Haley Bennett) nooit te kunnen veroveren.
Cyrano, vanaf 10 maart in de bioscoop.

Heleen Spanjaard & Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden