null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Het zweet van je eigen kind is één ding, maar drie andere dames erbij... Niet te doen!’

De dochter van Josephine vergeet nog weleens deo, terwijl dat toch echt nodig is. Maar het kan ook te veel van het goede zijn.

Misschien is het niet zo netjes om te zeggen, maar mijn pubermeisje stinkt af en toe gewoon. Naar zweet. Heel erg. Ze sport veel, fietst elke dag naar school door weer en wind en dat in combinatie met de hormonen maakt dus dat het in haar buurt regelmatig naar hutspot ruikt. Meestal laat ik het gaan en informeer ik nonchalant wanneer ze heeft gedoucht en dat blijkt vaak diezelfde ochtend te zijn geweest. En daar gaat het bij mij dus mis. Ze steekt zo veel tijd in het föhnen van haar haar, het verzorgen van haar gezicht, insmeren enzovoort. Maar even goed onder de oksels wassen én deodorant gebruiken is blijkbaar lastig. En het interesseert haar dus ook niets, dat vind ik nog het allervreemdst. Ik probeer er een beetje relaxed mee om te gaan, maar soms zeg ik het ook gewoon. “Schat, NU DOUCHEN! En vergeet de deo niet hè?”

Overgevoelig

Nu weet ik van mezelf dat ik wat overgevoelig ben met geuren en ook snel iets ruik, maar als ze na het sporten met een paar vriendinnen nog even bij ons binnenkomt, trek ik het gewoon niet. Want van je eigen kind is één ding, van andere dames en dan ook nog eens vier bij elkaar is echt niet te doen. Dan moet er snel een extra raam open. Echt. Serieus.

Bananenbodybutter

Maar sinds kort kan het dus ook andersom. Vanmorgen vroeg zat ik aan tafel toen het pubermopje naar beneden kwam. Ik sloeg steil achterover van de lucht. De Lush was er niets bij. Wat een heftige, intense, doordringende geur. Ik kreeg ter plekke geen hap van mijn ontbijt meer naarbinnen, maar bleef rustig en vroeg: “Goh... lekker gedoucht? En nieuw geurtje?” En wat zachter erachteraan: “Ik vind het wel erg intens ruiken...” En wat bleek? Ze had kokos in haar haar gedaan, zich helemaal ingesmeerd met bananenbodybutter, flink gesprayd met tropical deo en daarna nog een luchtje opgedaan. Toen ik zei dat het misschien wat heel erg veel van het goede was, zei ze: “Ja, mam, het is ook nooit goed!”

Josephine van Laarredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden