Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 26

‘Het liefst zou ik je nog een keer zoenen,’ zegt Daniël. ‘Dat wil ik ook,’ hoor ik mezelf zeggen

Nina is bij Daniël om te zeggen dat ze gaat stoppen met de atletiekclub. Hij begrijpt het, maar de aantrekkingskracht tussen hen is gigantisch.

Vorige week: Nina vertelde Thijs hoe ze voor de eerste keer over de grens ging met Daniël.

Vrijdagmiddag, een jaar eerder

“Ik kom alleen maar praten hoor.”

Het is het eerste wat ik zeg als Daniël de voordeur opendoet. Het zijn de woorden die ik ook al naar hem tikte, kort nadat Xander me zei Daniël direct te blokkeren. Mijn hand had weliswaar even boven die knop gezweefd, maar wat dacht Xander wel niet? Ik kon Daniël toch niet zomaar ghosten?

“Kan ik vrijdag bij je langskomen?” schreef ik daarom, vastberaden. We moesten gewoon een goed gesprek voeren, als twee volwassen mensen. Dan kon ik het daarna afsluiten, definitief.

“Beloofd, alleen maar praten,” antwoordt Daniël plechtig en vreemd genoeg steekt dat toch. Ik zie hem voor het eerst in normale kleding. Onweerstaanbaar is hij, in spijkerbroek. Hij stapt opzij en laat me door. Ik ruik dat hij een luchtje heeft opgedaan, net zoals ik vlak voor vertrek nog iets heb opgespoten. O, mijn god.

Terwijl ik aan een grote, houten tafel met gekleurde stoelen zijn huis rondkijk, zet Daniël koffie. Ik doe mijn best niet naar zijn heerlijke lijf te staren.

Een punt achter het geflirt

“Ik ga stoppen bij de atletiekclub.”

“Oh, shit.” Daniël draait zich om. “Dat is natuurlijk mijn schuld.” Zuchtend komt hij bij me zitten. “Ik had je met rust moeten laten, ik weet het. Maar ik vind je zo leuk, Nina. Al sinds de allereerste keer dat ik je zag.”

“En ik vind jou leuk, Daniël. Meer dan leuk. Maar dat verwart me, want ik ben heel gelukkig met mijn man.” Ik hou mijn adem even vast. Maar ik moet hem bestaansrecht geven, het móet. “Thijs heet hij. Thijs. En hij verdient het niet dat ik continu over een ander fantaseer.” Wat voel ik me naakt bij die woorden.

“Ik begrijp het.” Daniëls ogen staan zacht. “Kijk, voor mij ligt het anders. Mijn vrouw zit in Frankrijk, geen idee of ze nog terugkomt. Ik weet niet eens of ik dat nog wil.” Hij zucht opnieuw, heel diep. “Dit doet er allemaal niet toe, sorry. Luister. Natuurlijk moet jij gewoon bij de club blijven. We zetten een punt achter dit geflirt. Nu, op dit moment. Als jij dat wil, dan houd ik me daaraan. Erewoord.”

Ik kijk hem zwijgend aan. Ja, dit wilde ik horen. Precies dit.

Behalve dan dat ik natuurlijk eigenlijk heel iets anders wil horen.

We gaan niet zoenen

Ik bijt op mijn lip en hoor de keukenklok tikken. Wel een minuut lang kijken we elkaar woordeloos aan. Dan breekt er een ondeugende glimlach door in zijn ogen, nog voor het kuiltje in zijn wang verschijnt. “Al zou ik je het liefste nog een keer zoenen.”

Een grote rups roert zich in mijn buik. Een deel van mij wil opstaan, de deur hard achter me dichtslaan en naar de auto rennen. Maar het andere deel houdt me aan de stoel geplakt.

“Dat wil ik ook,” hoor ik mezelf zeggen. “Maar dat doen we niet, hoor.” Ik verplaats mijn stoel een beetje naar hem toe.

“Nee, dat doen we absoluut niet.” Ook Daniël verschuift zijn stoel. Opnieuw ruik ik zijn aftershave, vermengd met zijn eigen geur. Mijn hoofd begint te zoemen.

“Ik ga,” zeg ik stellig. Maar ik beweeg me niet.

Daniël knikt en blijft me aankijken. Dan heeft zijn hand de mijne gevonden en trekt hij me naar zich toe.

Volgende week: is Nina stomverbaasd dat het haar zo makkelijk afgaat om thuis te doen alsof er niets is gebeurd.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden