header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 14

‘Had ik me niet voorgenomen om deze belachelijke verliefdheid uit mijn hoofd te zetten?’

Als Nina hoort dat de training niet doorgaat en ze Daniël dus niet zal zien, kan ze niet anders dan chagrijnig worden. Maar misschien is het toch maar beter zo.

Vorige week: Door alle vlinders in haar buik was Nina al heel vroeg wakker. Bij het soppen van de keukenkastjes herinnerde ze zich Daniëls trouwring. Hij is dus hartstikke bezet.

Week 14, maandagavond

“Schuif eens even op, mam.” Kaj ploft naast me op de bank en geeft een duw tegen mijn bovenbeen.

“Hé, niet zo lomp,” reageer ik chagrijnig. “En voorzichtig met mijn laptop alsjeblieft.” Direct plooi ik mijn gezicht tot een glimlach om mijn woorden te verzachten. Ik wil mijn slechte bui niet op mijn jongste afreageren, maar ik ben nog steeds uit mijn humeur door het bericht eerder vandaag in de groepsapp van onze hardloopclub.

‘Ik ben vreselijk verkouden,’ meldde Daniël. ‘Vanavond geen training.’ De kriebels die ik sinds het opstaan in mijn buik voelde, verdwenen op slag. ‘Beter zo,’ suste ik mezelf. Had ik me niet voorgenomen om deze belachelijke verliefdheid uit mijn hoofd te zetten? Ik had zelfs overwogen niet te gaan vanavond. Nou dan: nog beter, een extra week afstand.

Daniël op social media

Toch voel ik me de rest van mijn thuiswerkdag terneergeslagen. Tot ik om drie uur ‘s middags, met een grote kop thee en een paar dure bonbons die ik eigenlijk alleen voor bezoek in huis heb, Daniëls naam Google. Dat ik niet eerder op dat idee ben gekomen.

Ik stuit direct op zijn Instagramaccount, vol foto’s van hardloopwedstrijden. Bij elke foto waarbij hij goed in beeld komt, zwijmel ik even weg. Ook hij doet niets met Twitter, zie ik, op een paar berichten uit 2013 na.

Zijn Facebookprofiel is afgeschermd, toch kom ik met wat klikken zijn dochter Roos op het spoor. Rood haar, superslank. Ze is sprekend haar moeder, zie ik, die op een verjaardagfoto van Roos lachend het glas heft. Daniël staat er niet op. Misschien heeft hij de foto gemaakt?

Ik bestudeer net Daniëls LinkedIn-pagina als Ruben binnenvalt, een teken dat het al over vijven is. Geschrokken klik ik de pagina weg. Nee hè, wat stom: nu moet ik vanavond nog aan de slag om mijn werk af te krijgen.

En vlotten wil dat ook al niet, als ik na het eten op de bank zit, zeker niet nu Kaj tegen me aan begint te kletsen. Ik geef hem een knuffel en verhuis zuchtend naar de grote tafel in de keuken. Daar lukt het me dan toch om me te concentreren.

Dit ga ik never-nooit niet op het spel zetten

‘Zo donderwolkje,’ hoor ik de stem van Thijs achter me. Buiten is het donker. “Iedereen is al naar bed. Kom je nog even naar de bank? Ik offer me op voor First Dates.’ Hij glimlacht als hij mijn ogen ziet oplichten. ‘Als je nu meteen komt, zal ik ook je nek masseren.’

Een paar minuten later zit ik op een kussen voor hem op de grond en geniet van de stevige handen in mijn nek. Als ik naar achteren leun, voel ik Thijs’ warmte in mijn rug. Ik voel me langzaam ontspannen. En als ik een uur later dicht tegen zijn rug aankruip, denk ik opnieuw: beter zo. Dit keer vol overtuiging. Ja, beter zo, beter zo. Dit ga ik toch never-nooit op het spel zetten?

Volgende week: Nina nodigt haar ex Xander uit om te komen eten bij haar en haar gezin. Na een mooi gesprek met Ruben, schrikt ze van een onverwacht WhatsAppbericht.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden