Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMaflevering 30

En toch, in het setje dat ik deze week in een opwelling bestelde, voelde ik me – met de gordijnen dicht en mijn ogen halfgesloten – best sexy

Nina wisselt met collega’s ideeën uit, maar het onderwerp vreemdgaan komt wel érg dichtbij.

Vorige week: voelde Nina zich hol en leeg omdat ze maar niets van Daniel hoorde. Tot hij haar opeens weer appte.

Woensdag – week 30

“En dan is er nog die special over vreemdgaan.” We zitten met een paar collega’s bij elkaar, om de magazines van de komende tijd te bespreken. Het kostte me moeite mijn aandacht erbij te houden, maar nu spits ik mijn oren. “Ontrouw doet het immers altijd goed,” vervolgt Kitty, mijn leidinggevende. “We zoeken verschillende invalshoeken. Heeft iemand een origineel idee?

“Een vrouw die het alleen digitaal doet, met een oude liefde in het buitenland?” Caro grijnst alsof ze daar zelf middenin zit. “Iemand die haar eigen man op Tinder tegenkomt?” oppert een ander. “En iets over polyamorie, open relaties? Die mensen zijn tenminste altijd eerlijk.”

“Onzin.” Kitty schudt haar hoofd. “Ook daar komt weleens bedrog voor. Goed onderwerp.” Ze kijk naar mij. “Nina, heb jij een suggestie?”

“Een dagboekverhaal van een vrouw die zeker wist dat ze nooit zou vreemdgaan en dan toch iets begint met bijvoorbeeld haar, eh, haar fitnesstrainer?” Het bloed stijgt naar mijn wangen. Kon ik nou echt geen ander beroep verzinnen?

‘Verliefdheid maakt je krankzinnig’

“Dat vind ik zo naïef,” reageert Caro á tempo. “Denken dat je zoiets nooit zou doen. Geloof me: iederéén heeft het in zich, dat bewijzen de cijfers wel. Verliefdheid maakt je krankzinnig.”

“Nou, ik zou het écht nooit doen.” Voor het eerst bemoeit Yvonne zich ermee. Ze slaat op haar dijen. “Zien jullie deze twintig kilo extra? Never nooit dat ik mij voor een andere vent durf uit te kleden.” Terwijl de anderen lachen, kijk ik naar mijn eigen bovenbenen. Ik denk aan hoe ik vanochtend, in ons lege huis, naakt voor de grote spiegel op de overloop stond. Het ochtendlicht was onbarmhartig. Ik mag dan slanker zijn dan vorig jaar, die buik komt nooit meer goed. Goede benen, dat wel, maar de cellulitis is alom. Mijn borsten doorstaan de potloodtest al eeuwen niet meer. En hoe meer ze zijn gaan hangen, hoe groter het verschil tussen mijn rechter- en linkerborst.

En toch, in het setje dat ik deze week in een opwelling bestelde en nu even uitprobeerde, voelde ik me – met de gordijnen dicht en mijn ogen halfgesloten – best sexy. Evengoed laat het idee dat ik me zo aan Daniël zou laten zien me huiveren. “Ben je gek.” Caro draait zich naar Yvonne. “Als je verliefd bent maakt dat geen ene donder uit. Niet voor de ander en ook niet voor jezelf.” Zou Caro gelijk hebben? Ik weet het niet. Ik weet ook nog steeds niet of het nou wel of niet zal doen: nog eens afspreken met Daniël en dan all the way gaan. Ik verlang natuurlijk wel enorm naar hem, maar…

“En daar moet je van genieten.” Caro knikt er stellig bij. “Heel eerlijk, dames? Ik ben ertegen om je tegen elke verleiding te verzetten. Er is maar één iemand aan wie je echt trouw moet zijn. En dat ben je zelf.”

Alsof het zo moet zijn, kijkt ze mij recht in de ogen.

Volgende week: wordt Nina onverwachts met het bestaan van Daniëls vrouw geconfronteerd.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden