MT48 M48 Lezen, kijken en luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

De nieuwste boeken, podcasts en tv-series en films op een rijtje

De fijnste lees-, kijk-, en luistertips vind je hier!

MT48 M48 Lezen, kijken en luisteren Beeld

Net verschenen

De wereld van Jane Austen

Roman | In het mooi geschreven Godmersham Park schetst Gill Hornby een sfeervol portret van de familie (van schrijfster Jane) Austen. Het verhaal draait echter om de 31-jarige Anne Sharp, die bij hen als gouvernante in dienst komt. Hornby neemt je mee naar hun landhuis anno 1804 en ontvouwt de beweegredenen van de keurig opgevoede, ietwat verwende Anne om deze baan te willen.
€ 24,99 (Cargo).

Over de geheimen van het (herfst)blad

Non-fictie | Hoera, het is weer herfst! Dat betekent heerlijke boswandelingen, volop genieten van de melancholie van dit schitterende seizoen en je verwonderen over alle tinten rood, oranje, geel en bruin van het vallende herfstblad. Met behulp van Het grote bladerboek van Dan Crowley en Douglas Justice kijk je op een nieuwe manier naar de bomen en ontdek je de fascinerende geheimen van hun gebladerte.
€ 24,99 (Meulenhoff).

Waar ben ik nu beland?

Thriller | Dertiger Zoey komt tot haar verbijstering bij in een peperduur, geïsoleerd afkickcentrum, midden in een woestijn. Iemand heeft dit voor haar betaald. Maar wie? En waarom? Als er met enige regelmaat een dode onder zowel de bewoners als de stafleden valt, vreest Zoey dat de moordenaar zich binnen hun vier muren bevindt. Emma Haughtons De retraite is soms een tikje langdradig, maar wel intrigerend.
€ 21,99 (Luiting-Sijthoff).

MT48 M48 horizontale lijn bruin Beeld
MT48 M48 Lezen, kijken en luisteren Beeld

3x Seks

 1. Over plezier in seks na seksueel geweld
  Van seks genieten is moeilijk na een traumatische seksuele ervaring. Dit boek combineert ervaringsverhalen met praktische oefeningen om weer in contact te komen met je gevoel.
  Van weerzin naar weer zin door Carlie van Tongeren en Ingeborg Timmerman € 22,99 (Van Duuren Psychologie).
 2. Over de geheimen van de clitoris
  Dat geheimzinnige gedoe moet afgelopen zijn, vond seksuoloog Lotte Sierens. Dus schreef ze dit zeer informatieve boek over de functie van dat o zo belangrijke seksuele orgaan.
  It’s all about the clit! door Lotte Sierens € 22,99 (Borgerhoff & Lamberigts).
 3. Over ‘gewoon’ geen zin hebben
  Is seks meer een last dan een lust geworden? Zonder duidelijke oorzaak? In deze geactualiseerde editie van Zin in seks! worden oorzaken en oplossingen helder uitgelegd.
  Zin is seks! door Ingeborg Timmerman en Carlie van Tongeren € 22,99 (Van Duuren Psychologie).
MT48 M48 Lezen, kijken en luisteren Beeld

Podcast

In onze nieuwe podcastserie Kaarten op tafel bij Margriet bespreekt presentatrice Tanja Jess elke aflevering een thema met twee bekende vrouwen. Van mantelzorgen, het emptynestsyndroom, met pensioen gaan en oma worden tot hét geheim van een lange relatie: alles komt aan bod. Angela Groothuizen en Jetty Mathurin bijten het spits af. In de eerste aflevering vertellen ze over hun ervaring met (online) daten en doen ze heel wat spannende onthullingen.
Elke week is er een aflevering te beluisteren op margriet.nl/kaartenoptafel en alle andere podcastkanalen. Luister hier de eerste aflevering:

TV

Vrouw onder vuur

Hoe beangstigend is het als tientallen boze boeren met hun trekkers naar je privéwoning rijden om verhaal te halen? Het overkwam minister Christianne van der Wal, die verantwoordelijk is voor hét hoofdpijn­dossier van dit moment: natuur en stikstof. De vraag komt ongetwijfeld aan bod als ze plaatsneemt op het podium van College Tour. Daar wordt de minister geïnterviewd door Twan Huys en een zaal vol studenten. Christianne van der Wal komt zelf uit de boerenprovincie Gelderland, is getrouwd en heeft vier kinderen.
College Tour, 6 november om 20.20 uur op NPO 2.

MT48 M48 horizontale lijn bruin Beeld
MT48 M48 Lezen, kijken en luisteren Beeld

3x Nieuw in de bioscoop

 1. Breekbare vriendschap
  Met zijn tweede lange speelfilm won de jonge regisseur Lukas Dhont dit jaar de prestigieuze Grand Prix op het Film Festival van Cannes. Het verhaal gaat over twee onafscheidelijke vrienden van dertien, Leo en Remi. Een onschuldige gebeurtenis lijkt hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Remi’s moeder.
  Close, nu in de bioscoop.
 2. Nieuwe Noort
  Elise Schaap speelt de hoofdrol in Stromboli, naar de bestseller van Saskia Noort. Op het gelijknamige Italiaanse vulkaaneiland strijkt Sara neer met een koffer vol wodka en een zwaar hart. Ze is net gescheiden en gaat hier in retraite. Het resulteert in een flinke confrontatie met demonen uit haar verleden. Regie: Michiel van Erp.
  Stromboli, nu in de bioscoop.
 3. Papa doet zijn best
  De opstandige zeventienjarige Nicholas voelt zich niet meer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Vader Peter (Hugh Jackman) besluit samen met zijn nieuwe partner om Nicholas in huis te nemen. Zo hoopt hij het leven van zijn zoon weer op de rit te krijgen. Ook met Anthony Hopkins, als Nicholas’ opa.
  The son, vanaf 10 november in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden