null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Dé leeshits, films en muziek van dit moment

Over een pelgrimstocht naar Santiago, wat te doen na je pensioen en een prachtige comeback van een Belgische hitzanger.

null Beeld

De nieuwe Isabel Allende

Roman | Isabel Allende viert dit jaar haar veertigjarig jubileum als bestsellerauteur. Dat doet ze met een gloednieuwe, epische roman die begint bij de geboorte van Violeta del Valle in 1920 en eindigt in het nu. Een eeuw wereldgeschiedenis gezien en beleefd door een sterke, gepassioneerde vrouw, beschreven in brieven aan haar geliefde kleinzoon Camilo. Violeta is Allende op haar best.
€ 24,99 (Wereldbibliotheek).

Een helende voettocht

Non-fictie | Er is iets magisch aan breken in duizend stukjes, schrijft Bente van de Wouw. Je hoeft immers niet meer bang te zijn om uit elkaar te vallen, want dat is al gebeurd. Bente kreeg een zware burn-out en besloot de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te lopen. Wat zij tijdens deze tocht over zichzelf en het leven ontdekte, beschrijft ze in het mooie Onderweg.
€ 20,99 (Spectrum).

Een moordmysterie in Vorden

Thriller | Corine Hartman neemt ons in De dode die niet werd gemist mee naar het mooie Vorden in de Achterhoek. Daar krijgt kunstschilder Eva Romeijn een lucratieve opdracht van haar buurman, een welgestelde baron. Als hij echter spoorloos verdwijnt, wordt de detective in Eva wakker. Zo’n griezelig mysterie past helemaal niet bij ‘haar’ Vorden! Of is het dorpje toch minder idyllisch dan ze dacht?
€ 20,99 (Cargo).

null Beeld
null Beeld

3x pensioen

 1. Over dat eerste pensioenjaar
  Met pensioen gaan klinkt aanlokkelijk, maar opeens niet meer hoeven werken kan confronterend zijn. Dat gegeven verwerkte Jaap Kranenborg in een herkenbare en humoristische roman.
  De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde € 20,99 (Spectrum).
 2. Over de pensioentips van Youp van ’t Hek
  Gepensioneerd? Wat ga je dan met die zee van tijd doen? Youp van ’t Hek geeft samen met tekenares Marije Tolman tips en wijsheden in dit vrolijke boek.
  Een zee van tijd, handboek voor de pensionado € 17,99 (Thomas Rap).
 3. Over hoe het ook anders kan
  Een goed pensioen aan het eind van je werkende leven is geen zekerheid meer. Een alternatief is je leven opdelen in cycli van werk en rust.
  Tien keer met pensioen door Rowan Siskens € 18,99 (BusinessContact).
null Beeld
null Beeld

Album

Chapeau, Paul!

Op het toppunt van zijn roem stopte de Belgische artiest Stromae opeens. Na zijn Franstalige hits als Papaoutai en Formidable uit 2013 ging hij op wereldtournee, maar vanaf 2015 werd het muzikaal gezien stil. Hij startte met zijn vrouw een modelijn. En nu is Paul Van Haver – zoals hij echt heet - terug. Hij brengt met Multitude een kersvers album uit met twaalf nieuwe nummers. Er volgt ook een nieuwe Europese tournee; zijn meeste concerten waren al binnen enkele minuten uitverkocht. Mooie comeback.
Multitude, verkrijgbaar vanaf 4 maart.

Film

Gratis tv voor ouderen

Deze Britse komedie met Helen Mirren vertelt het waargebeurde verhaal van een vermeende kunstroof door de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton (Jim Broadbent). Hij steelt in 1961 een kostbaar schilderij uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven als de overheid televisie gratis beschikbaar stelt aan ouderen. Pas vijftig jaar later wordt de ware toedracht van de diefstal bekend.
The duke, nu in de bioscoop.

null Beeld
null Beeld

TV

3x deze week op televisie

 1. Liefde op het platteland
  Afgelopen augustus stelde Yvon Jaspers acht vrijgezelle boeren en twee boerinnen aan Nederland voor. Vanaf deze zondag kunnen we zien hoeveel harten zij sneller hebben doen kloppen en wie de vijf populairste boeren zijn. Die kunnen we vanaf nu in het programma blijven volgen in hun zoektocht naar de ware liefde.
  Boer zoekt vrouw, vanaf 27 februari om 20.30 uur NPO 1.
 2. Lachen met Harm
  Alweer seizoen nummer 42 van het satirische spelprogramma Dit was het nieuws gaat deze week van start. Presentator Harm Edens en teamcaptains Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal hebben de komende weken onder meer te gast: Nizar El Manouzi, Jack van Gelder, Mischa Blok, Malou Holshuijsen en Johan Fretz.
  Dit was het nieuws, vanaf 24 februari om 21.30 uur NPO 1.
 3. Corona in de film
  Sarah (Jodie Comer) werkt in 2019 in een verzorgingshuis in Liverpool. Ze verzorgt er onder anderen Tony (Stephen Graham), een man van middelbare leeftijd met alzheimer. De werkdruk ís al hoog in de instelling. Maar als de covid-19-pandemie Groot-Brittannië bereikt staan de levens van zowel Sarah als Tony op hun kop.
  Help, 25 februari op NPO 3.
null Beeld
Heleen Spanjaard & Ernest Marxredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden