MT09 M09 Lekker lezen kijken luisteren Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Dé boeken, series en muziek van dit moment

Over onze obessie met gewicht, het onvoorstelbare verhaal van dappere verzetsstrijdsters en de arme man die superspreader in het zorgcentrum van zijn oude moeder werd.

MT09 M09 Lekker lezen kijken luisteren Beeld redactie
Beeld redactie

Net verschenen

Een heldere boodschap over voeding en gewicht

Non-fictie | Nutribullshit, noemt de Britse arts Joshua Wolrich onze obsessie met gewicht, diëten, en met elk bericht over welke invloed bepaalde voedings­middelen op onze gezondheid zouden hebben. Met zijn boek Voeding is geen medicijn hoopt Wolrich dat we eindelijk het idee loslaten dat gewicht gezondheid definieert. En legt hij uit hoe wij onzinnige informatie over voeding en gewicht kunnen herkennen.
€ 22,99 (A.W. Bruna).

Zó dapper

Literaire non-fictie | In De negen vertelt Gwen Strauss het waargebeurde, onvoorstelbare verhaal van negen Franse verzetsstrijdsters. Ze verzorgden onder­duikadressen voor Joodse kinderen, herbergden para­chutisten en smokkelden wapens door heel Europa. Nadat ze werden gearresteerd en gedeporteerd naar een werkkamp waar antitank­wapens werden gemaakt, pleegden ze sabotage en werden ze gedwongen om een dodenmars te lopen. En zelfs toen gaven deze heldinnen niet op.
€ 20,99 (Boekerij).

Sint de super­spreader?

Non-fictie | De gelauwerde Vlaamse auteur/journalist Chris de Stoop beschrijft in Hemelrijk de catastrofale gevolgen in een zorgcentrum, waar de demente bewoners na een bezoek van de Sint getroffen worden door een corona-­uitbraak. Het is toevallig het tehuis waar ook zijn moeder is opgenomen. De Stoop schrijft met veel mededogen over de zorgwekkende situatie en over zijn eigen zijn rol als mantelzorger.
€ 19,99 (De Bezige Bij).

null Beeld

3x Winterthriller

Over een griezelige klimexpeditie

Journaliste Cecily besluit om mee te gaan met een klimexpeditie, maar de bergtop die moet worden bedwongen herbergt ook een moordenaar. Wie is er te vertrouwen?
Ademloos door Amy McCulloch € 23,99 (The House of Books).

Over een verdwenen baby

In ijskoud Reykjavik verdwijnt een baby. Elf jaar later wordt de politie geconfronteerd met twee zaken die bizar genoeg met die ‘oude’ verdwijning lijken te zijn verbonden.
Stilte door Yrsa Sigurdardóttir € 21,99 (Cargo).

Over een besmet verleden

De kinderen van Katja van Merwede zijn talentvolle skiërs en daarom verhuist Katja naar het Oostenrijkse Zillertal. Daar aangekomen wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden.
Zin in Zillertal door Svea Ersson € 15,99 (De Crime Compagnie).

null Beeld

TV

De wortels van Simone Weimans

De ouders van NOS-nieuwslezeres Simone Weimans verhuisden in de jaren zestig van Suriname naar Rotterdam. Daar werd Simone in 1971 geboren. In de eerste nieuwe aflevering van de reportagereeks Verborgen verleden onderzoekt Simon haar Surinaamse familiegeschiedenis. Dit is de eerste van acht nieuwe afleveringen. In dit seizoen komen onder anderen Floortje Dessing, Douwe Bob en Huub Stapel erachter wie hun voorouders waren en wat zij deden.
Verborgen verleden, 19 februari om 20.40 uur op NPO 2.

Netflix

Verliefd op een foute man

Verliefd worden op een man die alles bij elkaar blijkt te liegen. Het overkwam meerdere Scandinavische vrouwen in deze true crime Netflix-docu. De Israëlische Simon deed zich voor als puissant rijke zakenman. Ondertussen ontfutselde hij hun honderdduizenden euro’s. Zij laten het er niet bij zitten, bundelen hun krachten en zinnen op wraak. Deze documentaire volgt de vrouwen terwijl ze de fraudeur ontmaskeren.
The Tinder Swindler, nu op Netflix.

MT09 M09 Lekker lezen kijken luisteren Beeld redactie
Beeld redactie

3x Nieuwe muziek van alle tijden

1 Inspiratie met een traan

Tot aan haar dood in 2017 verzorgde Roland Orzabal vijf jaar lang zijn zieke vrouw. Hierdoor lieten hij en zijn muzikale partner Curt Smith zich inspireren voor een deel van de teksten op hun gloednieuwe, stemmige Tears for Fears-album. Het is de eerste plaat die het Britse succesduo uitbrengt in bijna achttien jaar tijd.
The tipping point, verkrijgbaar vanaf 25 februari.

2 Puur of met slingers

Het laatste dubbelalbum van Alicia Keys biedt voor ieder wat wils. Op het eerste deel, dat Originals heet, horen we vooral een bevlogen Alicia die haar prachtige stem zelf begeleidt op de piano. Op deel twee, Unlocked, staan nagenoeg dezelfde nummers, maar dan uitgebreid met beats, samples en andere elektronische versiersels.
Keys, nu verkrijgbaar.

3 Krakkemikkig en vertrouwd

In een gerestaureerde schuur, ver weggestopt in de Rocky Mountains, sloten rockicoon Neil Young (76 inmiddels) en zijn begeleidingsband Crazy Horse zich op om hun nieuwe album Barn te maken. Youngs zangkwaliteiten zijn niet meer je van het, maar warm en vertrouwd klinkt het als geheel voor de liefhebbers absoluut wel.
Barn, nu verkrijgbaar.

Heleen Spanjaard & Ernest Marxredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden