null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Coen Verbraak: ‘Hoe druk ik het ook heb, ik probeer elke dag even piano te spelen’

Journalist Coen Verbraak (56) is vooral bekend van zijn interviewseries als Kijken in de ziel en In de beste families. Hij won de Zilveren Nipkowschijf en de Sonja Barend Award voor zijn interviews. Tot en met 6 november is hij te zien in Over leven en vanaf 13 november presenteert hij De publieke tribune voor omroep Human.

null Beeld

Culturele uitjes

“Met mijn vriendin Marjan ➊ ga ik vaak naar de film of uit eten. Ze werkt bij een opleiding waar mensen worden opgeleid voor de erfgoedsector. We bezoeken geregeld een museum. Het klinkt allemaal wel heel braaf, maar we houden beiden van culturele uitjes.”

Boek

“Ik ben verslingerd geraakt aan de boeken van Rob van Essen. Zijn boek De goede zoon ➋ won de Libris Literatuurprijs 2019. Aan het begin van de dag plan ik een moment in om te lezen met een kop thee. Nog vóór ik op mijn telefoon kijk, om zo in dromerigheid mijn dag te starten en het langzaam licht te zien worden.”

null Beeld

Sporten

“Met mijn zoon Tobias (15) ga ik samen naar de sportschool. We vinden het vreselijk om te gaan. Maar na afloop drinken we samen cappuccino ➌ en was het toch een leuk uitje. Ik voel me de rest van de dag helemaal het mannetje omdat ik al heb gesport.”

Dierentuin

“Ik onderneem graag dingen met Tobias, ➍ zoals voor de deur basketballen. Ook gaan we al sinds hij klein is veel naar de dierentuin. We gaan het hele land door. Laatst vroeg hij na afloop aan mij: ‘En, vond je het leuk?’ De rollen waren opeens omgedraaid, hij doet het blijkbaar voor mij.”

Piano

“Hoe druk ik het ook heb, ik probeer elke dag even piano ➎ te spelen. Ik heb een heel bijzonder exemplaar: de piano van de cabaretier Frans Halsema. Ik heb hem van zijn weduwe gekregen. Halsema is bekend van een heel mooi liedje: Voor haar. Dat speel ik vaak op zijn piano.”

Stadsliefhebber

“Ik reis veel voor mijn werk, maar ik ben het liefst in mijn eigen stad Amsterdam. Ik kan er ontzettend van genieten om met mijn fiets door de stad te gaan. Dan voel ik me net een kind in de snoepwinkel.”

Dorine van der WindRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden