null Beeld Romy Treebush, Getty Images en privébeeld.
Beeld Romy Treebush, Getty Images en privébeeld.

PREMIUM

Bracha van Doesburgh: ‘Vroeger verheugde ik me al enorm op kerst. Even tijd voor elkaar’

Actrice Bracha van Doesburgh (41) is met haar man Daan Schuurmans coproducent van de film Piece of my heart. Vanaf 7 december is ze te zien op Netflix in het derde deel van Familie Claus en op 22 december verschijnt Faithfully yours, waarin ze een hoofdrol speelt.

null Beeld

1. Tijd voor familie

“Vroeger verheugde ik me al enorm op kerst. Ik kom uit een groot gezin, eindelijk was iedereen samen. En dan die verplichte wandeling waar ik bloedhekel aan had, en die ik nu ook doe. Het is een gezellige periode. Even een rustpunt aan het eind van het jaar, tijd en aandacht voor elkaar.”

2. Familie Claus

“De opnames van De Familie Claus zijn altijd in de zomer. Dit jaar liepen we in de hitte in onze skipakken rond. De familie gaat deze keer namelijk op wintersport. Het is alweer het derde deel, de cast wordt toch een beetje familie. Mijn filmzoon is nu boven me uitgegroeid, mijn ‘dochter’ komt altijd knuffelen.”

null Beeld

3. Oud en nieuw

“Vroeger was ik dol op feestjes waar je verkleed moest. Nu vieren we het met mijn boers en zijn gezin, spelletjes spelen en lekker hapjes eten. We spelen 30 seconds. Mijn broers en ik zijn dan heel fanatiek en halen het bloed onder elkaars nagels vandaan.”

4. Kerstfilms

“Sophia is 9 en Kees en Boris zijn 7. Ze verheugen zich enorm op het nieuwe deel van De Familie Claus. We gaan ook Home Alone kijken, denk ik. En als ik het bij Daan erdoorheen krijg, wil ik elk jaar Love actually en The holiday kijken.”

5. Kerstboom

“Onze kinderen zijn nog klein, we vieren sinterklaas, met kerst hebben we daarom niet zo veel cadeautjes. Een traditie is samen de kerstboom optuigen, terwijl Frank Sinatra op staat. Met als hoogtepunt de piek erop zetten, om ruzie te voorkomen, hebben we het nu verdeeld: elk jaar mag één kind dat doen.”

Kersteten

“Ik houd van comfortfood met lekkere wijnen erbij. In deze tijd waarin alles zo onveilig voelt, is even bij elkaar zijn heel prettig. Natuurlijk hoort er ook kerststress bij; vlak voor het eten ontstaan er kleine familieonenigheden, zo is het toch een echte kerst!”

Dorine van der WindRomy Treebush, Getty Images en privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden