Margriet logo
header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 6

‘Als ik me omdraai kijkt een man in een trainingspak me lachend aan, zijn ogen twinkelen’

Nina heeft beloofd met vriendin Lieke mee te gaan naar een proefles atletiek. Onderweg vertelt ze over het weekendje weg van haar en Thijs.

Vorige week: Nina denkt aan haar vroegere ex tijdens het hardlopen. Bij thuiskomst vertelt Thijs dat ze het tripje naar Rome moeten cancelen.

Maandagavond:
Samen met Kaj kijk ik naar een aflevering van Friends. Mijn jongste heeft de serie net ontdekt en ik kijk graag mee, zeker als hij zoals nu als een aapje tegen me aan hangt. Toch maak ik me los en sta op. “Waar ga je heen?” vraagt Kaj klagerig. “Afspraak met Lieke, we gaan een proefles doen bij de atletiekvereniging,” zeg ik zuchtend, moe van mijn werkdag.

Ik heb spijt dat ik ja heb gezegd tegen dit onzalige plan. Dit is eens maar echt nooit meer, ik weet het nu al. Dus waarom zou ik eigenlijk gaan?

Een weekendje Drenthe

Boos dat ik nu niet meer durf af te zeggen maak ik buiten mijn fiets los. Even later bel ik aan bij mijn vriendin. Lieke lijkt niets te merken van mijn slechte humeur. “Hoe was het?” vraagt ze opgewekt. Ze weet dat ik baalde dat Rome een weekendje Drenthe werd. Met paraplu en degelijke wandelschoenen tussen de hunebedden schuifelen in plaats van flaneren over Piazza Navona, het voelde als een poedelprijs. Toch was het leuk, vertel ik Lieke. “Thijs en ik zijn lekker uit eten geweest. En er was een open haard in het huisje.”

‘Jij bent toch mijn zonnetje?’

Ik maak ruimte voor een fietser die ons wil inhalen en denk aan de gesprekken in Drenthe. ‘Natuurlijk hou ik nog van je en vind ik je nog mooi,’ zei Thijs, toen ik bekende dat ik me soms zo ongezien voel door hem. ‘Jij bent toch mijn zonnetje?’ Ik schoot in de lach. Het is de koosnaam die hij me gaf toen we elkaar net hadden ontmoet.

Hij was nog maar kort gescheiden, woonde in een huis dat op een bouwkeet leek en hoewel hij zijn best deed voor zijn toen vijfjarige dochter, was hij zo somber dat hij ’s ochtends haast niet uit bed kwam. ‘Je bent nog altijd mijn zonnetje,’ herhaalde hij nu, terwijl hij me stevig omhelsde. Die avond in Drenthe kwam het eindelijk weer tot seks. Op zíjn initiatief.

Twinkelende ogen

“En ach, het geeft niet dat we maar kort weg waren,” vertel ik Lieke. “Ik had de kinderen nu al zo gemist.” Ik denk aan Kaj, onze lekkere bank en de opbloeiende romance tussen Ross en Rachel in Friends. Als we onze fietsen bij de sportclub vastzetten, heb ik zin om te gillen. “Ik denk echt niet dat dit hardlopen in groepsverband iets voor mij zal zijn hoor,” doe ik alvast een voorzetje.

“Dat is jammer,” hoor ik een stem achter me zeggen. Als ik me omdraai, staat een man in een hip, blauw trainingspak me lachend aan te kijken. Zijn ogen twinkelen, in zijn linkerwang zit een kuiltje. “Ik ben Daniël,” zegt hij. “De hardlooptrainer. Ik hoopte juist op twee nieuwe leden.”

Volgende week: Heeft Nina zo’n goed humeur dat ze spontaan ‘ja’ zegt tegen een make-over in een cosmetica winkel. Tot haar grote schrik heeft ze direct sjans.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden