Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 36

Als Daniël en ik nu gewoon eens in de maand afspreken, dan voel ik me goed, kan ik leven, ademhalen. Daar hoeft niemand iets van te weten

Nu iedereen plannen heeft, kan Nina met een gerust hart de avond doorbrengen met Daniël.

Vorige week: Nina deed haar best, echt. Ze wilde het werkelijk waar bij één geheime afspraak met Daniel houden. Toch ze toch zwicht en een nieuwe ontmoeting voorstelt.

Week 36
Vrijdagnacht, 10 maanden eerder

“Wat heb ik je gemist.” Daniël fluistert de woorden in mijn haar. We liggen in bed, zijn bed, de beste plek op aarde, nee, het is een stukje hemel. We hebben niet alleen de hele middag maar ook de hele avond. Terwijl ik mijn hoofd nog brak over een goede smoes bleek mijn hele gezin al plannen te hebben voor vrijdagavond, alsof het niets was; zelfs Kaj had zijn logeerpartij al met Thijs bedisseld. Toen ik het ontdekte, perste ik eruit: “Dat komt goed uit, ik heb ook een afspraak.” Thijs was te opgewonden over zijn concert van The Rolling Stones vanavond om nog wat te vragen. Is dat nu vertrouwen of pure onverschilligheid?

De buitenwereld bestaat niet

Ach, het zal me wat. Ik lig nu hier, in de warme armen van Daniël. In onze cocon. De buitenwereld bestaat niet meer. De buitenwereld waarin ik niets anders lijk te doen dan natte handdoeken oprapen, tv-programma’s kijken waar ik niks aan vind, waarin ik bemiddel, altijd maar bemiddel, en stik in de berg was waar geen einde aan komt.

Hier zijn het alleen maar Daniël en ik. Met meer rust dan de vorige keer verkennen we elkaar, laat ik mijn lippen glijden over alle plekjes van zijn lichaam, ook over het grote litteken van een steekpartij toen hij jong was. Tussendoor praten we over onze kinderen, over hun zoektocht in het leven. We voeren elkaar diepvriespizza, likken sliertjes kaas van elkaars kin en geen moment maak ik me druk over de verboden koolhydraten. Die gaan er wel weer af, als ik mij in standjes manoeuvreer waarvan ik weet dat ik er morgen spierpijn van zal hebben, ik verheug me er al op, er gaat niets boven de zoete pijn van een overdosis seks.

En als ik later in de auto zit, voel ik me vol, overvol, ik sta op knappen. Ik trap het gaspedaal wat dieper in. Dan ben ik eerder thuis dan Thijs en kan ik me slapende houden straks, al weet ik dat slapen nog lang niet zal lukken. Mijn hoofd tolt van de indrukken en ik wil elke seconde opnieuw beleven, en nog eens en nog eens.

Stoned laat ik me thuis op bed vallen. Kijk, als Daniël en ik nu gewoon eens in de maand afspreken, dan voel ik me goed, dan kan ik leven, ademhalen. Daar hoeft niemand iets van te weten, Thijs niet, Daniëls vrouw in Frankrijk niet, niemand niet. En hoelang duurt verliefdheid nou helemaal, zes maanden? Nou, zes afspraken nog, en dan is het over. Ondertussen is er toch niemand die iets doorheeft. Dus waarom zou ik het mezelf níet gunnen?

Naar Rome

Opeens voel ik iets prikken tegen mijn hoofd. Ik tast naar achter en mijn hand voelt iets van karton. Als ik me omdraai, zie ik dat het een witte envelop is. Hoe kon ik die net over het hoofd zien? Verbaasd scheur ik hem open. Thijs’ hanenpoten op een glanzende kaart met de Trevi Fontein in Rome.

‘Lief zonnetje. De afgelopen tijd was hectisch, er viel veel te organiseren. Maar nu kan ik je verrassen: morgenmiddag vliegen wij met z’n tweeën naar Rome. En ja, ook je werk is geregeld! Je hoeft alleen nog maar te pakken. Thijs xxxx.’

Volgende week: Tien maanden later blikt Nina terug op de roerige periode waarin ze zich zo van Thijs vervreemd voelde. Zat haar huwelijk echt niet goed meer of was er iets anders aan de hand?

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden