Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

‘Ik ben bang om besmet te raken met corona, maar ik ga door met m’n werk’

ipcr10k6whvw_selected_wide_1200.jpg

Niet alleen in Nederland merken we de heftige gevolgen van het coronavirus. Ook in Zuid-Afrika is de situatie enorm verslechterd en hebben miljoenen kinderen honger door de lockdown en de economische crisis. Voorlichting geven over het coronavirus is nu belangrijker dan ooit. De MAMAS gaan met gevaar voor eigen leven de sloppenwijken in om maaltijden uit te delen en voorlichting te geven.

Margriet samen met Kinderfonds MAMAS

De MAMAS zijn onmisbaar want miljoenen kinderen in Zuid-Afrika vallen dagelijks huilend van de honger in slaap. 

Kwetsbaar

Ondanks een snelle en zeer strikte lockdown in maart, verspreidde het virus zich toch over het land en heeft 17.780 doden tot gevolg. Om de meest kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika te ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus heeft Kinderfonds MAMAS een week na de lockdown het MAMAS Noodfonds opgericht. Daar waar de overheid worstelde met het uitdelen van voedselpakketten wegens het ontbreken van een goede infrastructuur, konden de lokaal goed georganiseerde MAMAS dit wel. Dankzij de steun uit dit Noodfonds delen zij wekelijks tienduizenden voedselpakketten en zeep uit. Daarnaast geven de MAMAS voorlichting over het voorkomen van besmetting met het coronavirus.

Met gevaar voor eigen leven

MAMA Beatie gaat met gevaar voor eigen leven de sloppenwijken in om kinderen als de zevenjarige Jabu en zijn gezin, die in extreme armoede leven, te helpen. Ze deelt voedselpakketten en zeep uit én geeft voorlichting over handen wassen en afstand houden. “Ik ben bang om besmet te raken met corona maar ik kan mijn kinderen niet in de steek laten. Ondanks alles wat er gebeurt, gaan wij door met ons werk,“ zegt MAMA Beatie. Met onveilige mondkapjes is de kans groot dat de MAMAS besmet raken. Ook nu steunt Kinderfonds MAMAS de MAMAS door MAMA Beatie een veilig mondkapje te geven zodat zij kinderen als Jabu kan blijven helpen.

Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS, een Nederlandse organisatie die 20 jaar geleden op verzoek van Nelson Mandela is opgericht, steunt de MAMAS: sterke, lokale vrouwen die dagelijks zorg, eten, bescherming en liefde bieden aan inmiddels 50.000 kinderen in 59 projecten. De ruim 2.000 MAMAS ontfermen zich structureel over de meest kwetsbare kinderen. Ze bieden naast liefdevolle aandacht ook dagelijkse maaltijden, medische zorg en een veilige omgeving om in te spelen. De MAMAS hebben heel hard hulp nodig, want de MAMAS zijn de enige hoop die de kinderen hebben.

MAMA in sloppenwijk

Bijzonder mondkapje

Joep Verboeket, directeur Kinderfonds MAMAS, vertelt: “Gelukkig heeft de overheid het werk van de MAMAS als ‘essentieel’ bestempeld. De MAMAS mochten ook tijdens de lockdown de gemeenschap in voor hun werk. Zo kunnen zij de allerarmsten blijven helpen. De hongersnood in Zuid-Afrika is schrijnend. Hulp blijft nodig. Maar we hebben ook de verplichting om goed voor de MAMAS te zorgen. En met een mondkapje zijn de MAMAS beter beschermd tegen het virus. Want zij werken vaak op plekken zoals in de township waar het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden of regelmatig goed je handen te wassen. De MAMAS moeten hun belangrijke werk kunnen blijven doen.”

Bescherm de MAMAS. Doneer €6, geef daarmee een MAMA een veilig mondkapje en ontvang er zelf ook één.

Beeld | Getty Images, Kinderfonds MAMAS

Ook interessant

?utm_source=Margriet&utm_medium=Advertorials&utm_campaign=Mondkapje&utm_content=Advertorial