Gezondheid

Zó voorkom je een winterdip

winterdip.jpg

De dagen zijn kort en de zon laat zich maar weinig zien. Niet gek dat heel veel Nederlanders last hebben van een winterdip. Kleine troost: je bent dus niet de enige. Met deze tips, voorkom je dat je winterdip een winterdepressie wordt.

Margriet samen met Just2Bfit

1. Gezonde voeding

Naast chips is ook chocola iets waar we ons maar al te graag aan vergrijpen in de winter. Suikers geven helaas maar voor een kortere periode energie. Probeer daarom zoveel mogelijk groente en fruit te eten, want van al die vitamientjes krijg je wél energie. Kies voor gezond met de Schijf van Vijf als leidraad. Kortom: voldoende groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, olie en noten. En vergeet niet om voldoende water te drinken. Het liefst meer dan 2 liter per dag.

2. Blijf bewegen en voorkom een winterdip

Bewegen is goed voor je en dat geldt zeker in de winter. Ga er lekker op uit, het liefst in de buitenlucht. Pak bijvoorbeeld de fiets naar het werk of de supermarkt in plaats van de auto. Door regelmatig te bewegen halveer je namelijk de kans op een winterdip.

3. Verminder stress

Stress is natuurlijk nergens goed voor. Zorg daarom voor voldoende ontspanning en orde in je leven. Maak je huis bijvoorbeeld gezelliger, bel een goede vriendin op om iets leuks te doen en zorg voor meer licht in huis door de gordijnen overdag open te doen.

4. Licht tegen een winterdip

Het gebrek aan natuurlijk daglicht is de nummer 1 oorzaak van een winterdepressie. Lichttherapie kan soms helpen, omdat de oorzaak vermoedelijk ligt in de verandering van licht bij het wisselen van de seizoenen. Je zit dagelijks een korte tijd onder een speciale lamp die licht uitstraalt die vergelijkbaar is met daglicht. Je kunt contact opnemen met je huisarts voor meer informatie over lichttherapie.

5. Vitamines

Multivitamines zijn je grootste vriend in de winter. Ze verhogen je weerstand en energieniveau. Just2Bfit biedt hoogwaardige vitaminen en mineralen zoals die ook in de natuur voorkomen, maar dan in hoge dosering. Zoals Just2Bfit Complete: een complete aanvulling multivitaminen die het lichaam dagelijks nodig heeft. Of probeer Just2Bfit Active die de energiestofwisseling bevordert, vermoeidheid vermindert, het hart ondersteunt en jouw energieniveau verhoogt.

Voel je optimaal

Volgens onderzoek van het RIVM lukt het Nederlanders niet om voldoende groenten, fruit, peulvruchten en vis te eten. Om zeker te zijn dat je toch alle vitamines en mineralen binnenkrijgt, kun je kiezen voor de vitaminesupplementen van Just2Bfit.
Just2Bfit is een Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen. Zij werken nauw samen met DSM: de toonaangevende wereldwijde leverancier van vitamines.

Just2Bfit is te koop bij Etos en op Just2Bfit.nl.

Ook interessant