Lifestyle

Lekker ertussenuit met het hele gezin? 5x dít wil je doen op de Veluwe

lekker-ertussenuit-met-het-hele-gezin-5x-dit-wil-je-doen-op-de-veluwe.jpg

Soms wil je gewoon even helemaal aan de dagelijkse sleur ontsnappen, en het mooie is: daar hoef je Nederland niet voor uit. Op de prachtige Veluwe valt heel veel te beleven, en je vindt er leuke attracties voor het héle gezin.

Margriet samen met Gelderse streken

Wij vertellen je welke gezellige familie-activiteiten je er allemaal kunt doen:

1. Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe bestaat uit kilometerslange, prachtige natuur. Heerlijk voor jou, maar ook voor de kinderen! Je kunt er namelijk niet alleen mooie wandel- en fietstochten maken, maar er worden ook activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Wat dacht je van een Sterrensafari of een bezoek aan de Knutselbus?

Die wandeltochten zijn er trouwens niet alleen over ‘normale’ paden, er zijn ook kabouterpaden (bij bezoekerscentrum Nunspeet) die je kinderen geheel in stijl – met kaboutermuts en gevulde knapzak – kunnen betreden. Bekijk alle activiteiten hier.

2. Gezellige uitjes op de Veluwe

Voor een gezellige dag weg met je gezin kun je bijvoorbeeld naar de Apenheul gaan. Het zal je verbazen hoeveel je tijdens een dagje tussen de (bijna 300!) loslopende apen te weten komt. Niet alleen over de apen, maar ook over jezelf, want van alle dieren lijken apen het allermeest op mensen.

Dierenliefhebbers kunnen ook naar Burgers’ Zoo of het Dolfinarium gaan. Liever het avontuur opzoeken? In kinderpretpark Julianatoren, Adventurepark Harderwijk of een van de klimbossen beleven jullie gegarandeerd een topdag.

3. Kastelen

Heb je er wel eens aan gedacht een kasteel te bezoeken in eigen land? De kastelen op de Veluwe zien er niet alleen bijzonder uit, ze dragen ook bijzondere verhalen met zich mee. Er hebben bijvoorbeeld beroemde mensen of internationale gasten gelogeerd. En dan zijn de tuinen en parken eromheen óók nog het bekijken waard.

4. Musea

In de Hanzesteden Hattem, Harderwijk en Elburg vind je de leukste musea voor het hele gezin. In het Bakkerijmuseum kunnen de kinderen zelf bakken onder begeleiding van een echte bakker en in het Marius van Dokkum Museum kun je met je kids kunst bekijken die je een (lach)spiegel voorhoudt. Dat belooft wat.

5. Langer blijven

Aan één dag niet genoeg? Dat is geen probleem. Als je liever wat langer blijft, kun je lekker wat blijven eten in één van de vele restaurants of ook nog een of meerdere nachtjes blijven slapen in een hotel, op een camping of op een vakantiepark. Maak je er meteen een (mini-)vakantie van.

Zin gekregen in een familietrip naar de Veluwe? Hier vind je nog meer leuke tips om de Veluwe met het hele gezin te ontdekken.

Ook interessant