Gezondheid

Vaginale droogte? Blijf er niet mee lopen

vagina-museum-londen-margriet.jpg

Een branderig gevoel ‘daar beneden’, pijn bij het vrijen of plassen, soms zelfs bij het wandelen of fietsen, en dan die jeuk… De gevolgen van vaginale droogte kunnen behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig is er iets tegen te doen.

Margriet samen met Multi-Gyn

Droogheid is een van de meest voorkomende vaginale klacht tijdens de menopauze, doordat het lichaam dan blijvend minder oestrogeen en progesteron produceert. De vagina maakt hierdoor van zichzelf niet meer genoeg vocht aan en de interne weefsels kunnen geïrriteerd raken. Tijdens de tweede helft van je menstruatiecyclus of na een zwangerschap kan een hormonale disbalans ook voor tijdelijke droogheid zorgen. En zaken als stress, oververmoeidheid, het gebruik van bepaalde medicijnen, een hoge bloeddruk, diabetes, een blaasontsteking of simpelweg het dragen van synthetisch ondergoed kunnen de boosdoener zijn.

Soms verdwijnen die oorzaken vanzelf weer, andere zijn te verhelpen – al dan niet met medicijnen. Helaas zijn een aantal oorzaken (semi-)permanent van aard. Maar dit betekent niet dat jij er daarom mee moet blijven rondlopen.

Direct verlichting

Er zijn namelijk speciale bevochtigingsgels op de markt. Zoals Multi-Gyn LiquiGel*. Deze gel werkt direct bevochtigend, ondersteunt de natuurlijke bevochtiging en is hormoonvrij. Het voorkomt irritatie en verzorgt het vaginale weefsel. Onder andere door de plantaardige glycerine en Aloë Vera-plantextracten in deze, puur op natuurlijke ingrediënten gebaseerde gel.

87% van de vrouwen zou Multi-Gyn LiquiGel aan een vriendin aanraden*
Smeren met Multi-Gyn Liquigel kan je klachten met wel 79% verminderen.

Vraag het anderen

Dit hebben we trouwens niet alleen van horen zeggen… In 2016 werd een onderzoek gehouden onder 54 vrouwen die kampen met vaginale droogte. Na twee weken dagelijks gebruik van Multi-Gyn LiquiGel waren hun algehele klachten met gemiddeld 79% verminderd, het branderige gevoel met 72%, de jeuk met 64%, pijn(lijkheid) met 65%, pijn bij het vrijen met 81% en bloeden na de seks met 50%. 87% van hen zou Multi-Gyn LiquiGel dan ook zeker zelf kopen of aanraden aan een vriendin.

Maar pas op!

Die jeuk en dat branderige gevoel kunnen ook op een ander vaginaal ongemak duiden: een schimmel- of bacteriële infectie. Bij een schimmelinfectie heb je ook last van een witte, brokkelige afscheiding, bij een bacteriële infectie (bacteriële vaginose) ruik je een onaangename (vis)geur. Is een schadelijke bacterie de boosdoener, dan kun je Multi-Gyn ActiGel* gebruiken. Deze gel werkt direct verzachtend bij jeuk en irritatie en behandelt bacteriële vaginale ongemakken doordat de natuurlijke ingrediënten de schadelijke bacteriën neutraliseren. Deze gel is hormoonvrij.

Handig! Met de Multi-Gyn Product-Selector kun je aan de hand van je symptomen bepalen welk middel je kunt gebruiken voor je vaginale klacht.

Op Multi-gyn.nl vind je niet alleen info over al hun producten, maar ook heel veel vaginaweetjes, in de vorm van vlogs, nieuwsberichten en een online product-selector.

Alle producten van Multi-Gyn zijn te koop via Multi-gyn.nl en bij de drogist en apotheek.

multi-gyn

*Let op: Multi-Gyn LiquiGel en ActiGel zijn medische hulpmiddelen. Lees dus voor gebruik de gebruiksaanwijzing (Koag Kag nr 4135-1219-5123).

* Bron: onderzoek uitgevoerd door BioClin/Oktal Pharma (2016/Servië) onder 54 vrouwen die met hun klachten als gevolg van vaginale droogheid bij een gynaecoloog onder behandeling waren.

Ook interessant