Gezondheid

6x ken jij déze tips tegen huidveroudering al?

6x-ken-jij-deze-tips-tegen-huidveroudering-al.jpg

Zon, stress, slechte voeding, luchtvervuiling of verkeerde slaaphouding: je huid krijgt helaas een hoop te verduren. Deze gemakkelijke tips én een goede huidverzorging, speciaal voor jouw huidtype, helpen je huid stralend te houden en huidveroudering tegen te gaan.

Margriet samen met Dr. Van der Hoog

Dag, fijne lijntjes: hallo, stralende huid!

1. Reinig je gezicht

Het is niet altijd fijn als je het laat hebt gemaakt en dan óók nog je gezicht moet poetsen, voordat je het bed induikt. Maar nodig is het wel. Wist je dat het niet reinigen van de huid een grote oorzaak is van snellere huidveroudering? Altijd reinigen dus! Vergeet na het reinigen van je gezicht niet een nachtcrème te gebruiken. De huid kan tijdens de nacht anders veel vocht verliezen, waardoor je gezicht er ’s morgens verkreukeld uit kan zien. Een goede nachtcrème kan dit voorkomen.

2. Op je rug slapen

Probeer zoveel mogelijk op je rug te slapen. Door op je zij of buik te slapen kun je sneller rimpels krijgen, door de wrijving met je kussen. Wanneer je op je rug slaapt, voorkom je deze wrijving en bovendien heb je dan ook minder kans op het krijgen van decolleté-rimpels.

3. Dagverzorging tips tegen huidveroudering

Werkzame stoffen in een dagverzorging maken echt verschil in de strijd tegen huidveroudering. Glycerine heeft bijvoorbeeld een vochtbindende werking en zorgt ervoor dat je huid vocht beter vasthoudt en minder snel uitdroogt. Een zonbeschermingsfactor beschermt je huid tegen UV-straling: dé grootste boosdoener die het verouderingsproces versnelt.

4. Handen insmeren

Naast je gezicht en je nek, zijn je handen vaak in het zicht. Dit betekent dat de huid op de handen ook regelmatig wordt blootgesteld aan UV-straling. Hierdoor kan de huid op de handen sneller tekenen van veroudering vertonen. Probeer daarom je handen elke dag gehydrateerd te houden door ze in te smeren met een crème met zonbeschermingsfactor.

5. Wie zoet is…

Probeer eens je suikerinname te minderen. Wist je dat suiker, net zoals roken, een negatieve invloed op het collageen in de huid heeft? Te veel suiker versnelt het verouderingsproces, waardoor fijne lijntjes of een doffe huid eerder zichtbaar zijn. Kies wat vaker voor gezonde vetten zoals noten, deze zijn juist heel goed tegen huidveroudering. Toch behoefte aan een zoet genietmomentje? Kies dan voor een heerlijk masker van Dr. Van der Hoog in plaats van je hand in de snoeppot te steken.

6. Jouw huidtype

Het kiezen van de juiste verzorgingsproducten kan helpen het verouderingsproces te vertragen. Breng in kaart welk huidtype jij hebt, zodat je weet wélke huidverzorgingsproducten en ingrediënten speciaal bij jouw huid passen. Handig: doe de Dr. Van der Hoog huidtest en kom er direct achter welk huidtype jij hebt. De test geeft je ook meteen informatie en advies over jouw huid en de verzorging ervan.

Ook interessant