Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dorpen om verliefd op te worden: in deze streek op rijafstand kun je prachtig én voordelig op vakantie

wbt-b-dalimonte-panorama-les-7-meuses.jpg

Wat is het toch heerlijk om op vakantie te gaan. Lekker de tijd nemen om te eten en drinken en op pad gaan om mooie plekken te ontdekken. Wij hebben tips voor een geweldige vakantie op rijafstand die ook nog eens voordelig wordt door fijne kortingen waar je gebruik van kunt maken.

Margriet samen met Wallonië België Toerisme

Waar wacht je nog op? Zo haal je alles uit je vakantie.

Belgische Ardennen

Op slechts twee uur rijden van Utrecht sta je in de groene oase die ook wel de Belgische Ardennen heet. Het is een perfecte mix van charmante dorpen en steden met een rijke historie, heerlijke restaurants en fraaie natuurgebieden. Ten westen van de Belgische Ardennen ligt de Condroz, een streek die wat minder ruig is, maar zeker niet minder mooi en afwisselend.

In de Condroz liggen zeven van de ‘Plus Beaux Villages de Wallonie’, het op één na hoogste aantal van alle Waalse regio’s. Ze liggen allemaal in het groene landschap alsof ze zijn gebeeldhouwd uit het grijze kalksteen waar ze op staan. Op het gratis platform visitwallonia.be vind je in een handomdraai de voor jou geschikte wandel- of fietsroute in dit gebied. Ook kun je voordelig kennismaken met de historische steden, musea en romantische verblijven zodat je volledig kunt genieten van je welverdiende vakantie.

©OT d’Assesse-Crupet

Dorpen om verliefd op te worden

Een van die dorpen om helemaal verliefd op te worden is Crupet. In dit schilderachtige plaatsje kun je een kunstgrot bezoeken, een uitbundig driedimensionaal prentenboek over het leven van Sint-Antonius van Padua. Mozet is een volgend beeldschoon plaatsje waar het lijkt alsof de tijd sinds de middeleeuwen heeft stilgestaan. De natuurstenen huizen met hun elegante tuinen zijn gebouwd op de oever van het kabbelende riviertje Tronquoy.

Heb je zin in een dag met wat meer reuring, dan zijn de steden Dinant en Namen in de buurt. Tip: stap in Dinant in de spectaculaire kabelbaan en geniet van een adembenemend uitzicht over het stadje en de Maas. In Namen kun je de hele dag genieten, want er is een riant winkelgebied met veel leuke horeca en sfeervolle pleinen.

Logeren in kastelen

De Condroz is een heel vruchtbare streek en de overheerlijke lokale oogst, van Wépion-aardbeien tot Petit-Gris escargots, kun je hier in het seizoen overal op je bord krijgen. Mede door de rijke landbouwgrond staan er veel herenboerderijen en chateaus. Die laatste zijn mooi om te bezoeken, maar in sommige kun je ook logeren, zoals Château de Goyet, Château de Namur of het waanzinnig gelegen Domaine de Ronchinne, vlak bij Crupet.

Voordelig op vakantie

Vaak wordt er, vooral in het hoogseizoen, een hoop geld gevraagd voor activiteiten en overnachtingen. Gelukkig kun je met een aantal simpele trucs je vakantie extra voordelig maken. Zo biedt Wallonië via zijn 26 toeristische streken meer dan 200 suggesties aan voor activiteiten en verblijven.

Interesse in 10%, 20%, 50% korting of 1+1 gratis? Bekijk dan déze brochure waar 97 kortingsbonnen in zitten. Het is daarnaast handig om van tevoren te checken of je een toeristenpas kunt bemachtigen waarmee je in één keer betaalt voor bezienswaardigheden, musea en openbaar vervoer. De pas is goedkoper dan de entree en vaak zitten er leuke extra voordelen bij.

Als je dol bent op musea biedt de Museumpas uitkomst. Je kunt voor slechts € 59 per jaar onbeperkt toegang krijgen tot meer dan 170 musea in België en Wallonië. Als je een weekje weg bent in de streek, is het zeker de moeite waard om een Museumpas te nemen. Het is namelijk de ideale manier om de musea te (her)ontdekken.

In Wallonië en de Ardennen valt zóveel te beleven! Laat je inspireren op visitwallonia.be.

Bron | Visitwallonia.be
Beeld header | ©WBT-B. D’Alimonte-Panorama Les 7 Meuses

Ook interessant