Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Met déze tips maak je een einde aan die rommelige gang

rommelige-gang.jpg

De gang is één van de belangrijkste ruimtes in huis: het is de eerste plek die je ziet als je thuiskomt, de schakel tussen twee verdiepingen en vaak ook een verzamelplek voor tassen, schoenen, jassen en sleutels. Als er iets slordig staat, is het een rommelige gang. De eerste indruk van mensen die bij je binnenkomen is belangrijk, en daar kun je gemakkelijk iets aan doen.

Margriet samen met Upstairs

Deze vijf tips helpen je om je gang georganiseerd en opgeruimd te maken én houden.

1. Opbergruimte

Het creëren van opbergruimte in een gang vergt wat creativiteit. Je kunt bijvoorbeeld in de hoogte werken door boven de kapstok kubussen of planken aan de wand te hangen. Gebruik daarnaast manden en dozen voor accessoires en zet je schoenen in een (gesloten) rek. Heb je een grote gang? Kies voor een kapstok met extra opbergruimte waar jassen én accessoires in kunnen.

Houd de gang daarnaast rustig en zet er niet te veel spullen en accessoires neer om het gezellig te maken. Denk minimalistisch. Dat voorkomt dat je rommelige gang een doorn in het oog wordt.

2. Trap als blikvanger

In de wat kleinere gang is het effect van de trap vaak groter dan we denken. Omdat het een echte blikvanger is, is het zonde om spullen als sleutels of schoenen op de trap te leggen. Als de trap aansluit bij de rest van het huis, straalt het vooral rust uit en ziet het er gelijk opgeruimd uit. Een mooie trap is bijvoorbeeld het houtdecor Mountain Oak van Upstairs Traprenovatie, die door de houtstructuur en lichtbruine kleur in vrijwel elke woonstijl past. Daarnaast is deze trap hartstikke onderhoudsvriendelijk en kras- en slijtvast. Het is niet voor niets een van de meeste gekozen Upstairs decors.

trap
Decor: Mountain Oak

3. Denk in seizoenen

De gang is een multifunctionele ruimte: je bergt er je jassen en schoenen op, maar ook andere accessoires zoals mutsen, sjaals, paraplu’s en tassen. Voorkom dat het door de vele spullen een rommelige gang wordt en denk daarom in seizoenen. Die dikke winterjas neemt veel te veel ruimte in aan de kapstok in de zomer, en die strandtas of zonnehoed gebruik je niet in de winter. Kijk goed naar de spullen in de gang en vraag je af of het item dit seizoen van toepassing is. Je kunt op deze manier het aantal spullen in je gang beperken. Opgeruimd staat netjes!

Decor: Blue Ice

4. Spiegel

Donkere kleuren in een interieur kunnen prachtig zijn, maar ze zorgen er ook voor dat een ruimte kleiner lijkt. Wil je dat de gang ruimer – en daardoor minder rommelig – oogt? Ga dan voor lichte kleuren. Door het plaatsen van een of meerdere spiegels in de hal, creëer je optisch meer ruimte. Ook het licht wordt weerkaatst, waardoor de ruimte lichter wordt. Hang de spiegel(s) niet op de kortste wand, want dan lijkt de gang smaller. Kies bijvoorbeeld voor een kleine ronde of ovale spiegel ter decoratie of ga voor een grote spiegel.

Decor: Complexe Oak

5. Aandacht voor sfeer

Omdat je in de hal vaak ruimte tekort komt, betekent het niet dat je het niet gezellig kunt maken. Zo is het slim om te werken met licht. Goede verlichting zorgt niet alleen voor sfeer, het ziet er ook gelijk een stuk opgeruimder uit. Zodra het donker begint te worden is traplopen een stuk veiliger met een trap met LED-verlichting. Het indirecte licht zorgt gelijk voor een sfeervol effect.

Kan jouw hal wel een nieuwe opgeruimde look gebruiken?

Ga naar Upstairs.com en ontdek de mogelijkheden voor een traprenovatie. Waar je ook voor kiest, de vakmensen van Upstairs kunnen vrijwel elke trap renoveren (zonder hak- en breekwerk) en zijn meestal binnen één dag klaar. Waar wacht je nog op?

Bron | Upstairs, vtwonen
Beeld | Upstairs | Decor: San Diego Oak

Ook interessant