Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dít is het mooiste kleine plaatsje van Nederland

dit-is-het-mooiste-kleine-plaatsje-van-nederland.jpg

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. Daar kun je je buik vol eten met culinaire hoogstandjes, bezoek je de leukste dorpjes en geniet je van de zon op de mooiste Noordzeestranden. Zeeland is dé perfecte plek voor een midweek weg.

Margriet samen met Center Parcs

Margriets reisverslaggevers Jan en Alie reisden voor hun rondje Nederland af naar Center Parcs Port Zélande en delen hun tips met jou. Ook hebben we een leuke aanbieding voor je waarmee je zélf naar Zeeland kunt.

Middelburg bezoeken tijdens midweek Zeeland

Middelburg wordt ook wel het kleine Amsterdam van Zeeland genoemd. En dat is niet voor niets, want met de mooie grachten, karakteristieke oude huizen en unieke winkeltjes is Middelburg de perfecte stad om te voet of met de fiets te bezoeken. Wandel door de kleine straten richting De Markt, het grote plein midden in Middelburg waar het grote stadhuis staat. Start met koffie mét Zeeuwse bolus in de tuin van de Kloveniersdoelen – zoals Jan en Alie deden – op één van de ruimste en zonnigste terrassen van de stad.

Watersnoodmuseum

In het Watersnoodmuseum komt de watersnoodramp van 1 februari 1953 wel heel dichtbij. Er braken bijna duizend dijken, er verdronken duizenden dieren en ruim 1.800 mensen kwamen om. Maar liefst 20.000 hectare land in delen van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland stonden volledig onder water. In het museum luister je naar duizenden indrukwekkende verhalen en getuigenissen over de ramp, maar kun je je ook laten inspireren door de hoop om Nederland weer veilig te maken. De historische polygoonbeelden, foto’s en slachtofferlijsten nemen je mee terug in de tijd.

Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer ligt aan de rand van Schouwen-Duiveland en is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het barst er van de bootjes, SUP’s en surfplanken. Huur net als Jan en Alie een bootje en ontdek Zeeland vanaf het water. Insiders tip: neem de afslag bij Bruinisse richting de jachthaven: alsof je in Saint-Tropez bent beland.

Bekijk hier het reisverslag van Jan en Alie:

Veere

Veere is wat Jan en Alie betreft één van de mooiste kleine plaatsjes van Nederland. Overal kun je sfeervol genieten van allerlei lekkers. Zo ligt het terras van De Werf aan de pittoreske jachthaven, zit je bij Brasserie de Peperboom in een fijne stadstuin en geniet je midden op de historische markt van een Zeeuwse bolus uit eigen bakkerij bij Bliek. Al het lekkers wandel je er weer af tijdens een prachtige wandeling door de gezellige straatjes, de Grote Kerk, het mooie stadhuis, de fraaie huizen langs de kaai en de Campveerse Toren.

Deltapark Neeltje Jans

Neeltje Jans is dé plek waar natuur, cultuur en techniek samenvloeien. Films en exposities tonen de catastrofale overstromingsramp van 1953 en de inmiddels wereldberoemde Deltawerken. ”Je ziet de film en beleeft wat al die mensen hebben meegemaakt”, zegt Alie, die erg onder de indruk is. Je maakt daarnaast kennis met de prachtige onderwaterwereld van de Oosterschelde. Heb je even behoefte aan rust, boek dan een rondvaart over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland.

Slapen aan het strand

Tussen het Grevelingsemeer en de Noordzeestranden bevindt zich Center Parcs Port Zélande. Twee à drie jaar geleden is het park helemaal vernieuwd, van Aqua Mundo tot Market Dome. Ook de cottages zijn niet overgeslagen: de keukens, badkamers, inrichting en zelfs de terrassen zijn nieuw. Tussen alle belevenissen door is het heerlijk thuiskomen waar de geurende lavendel op het park je doet denken aan Zuid-Frankrijk.

Aanbieding midweek Zeeland

Heb je zin gekregen in een paar dagen Zeeland? Als Margriet-lezeres profiteer je dit najaar van een speciale actie: 3 dagen in een 2-persoons Comfort cottage in Port Zélande al vanaf € 156 voor 2 personen (inclusief verplichte kosten). Bekijk alle mogelijkheden van deze exclusieve aanbieding hier.

Beeld | iStock

Ook interessant