Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wist jij dat je na je 50e meer vitamine D nodig hebt?

vitamine-d-tekort.jpg

De behoefte aan vitamine D wordt groter als je boven de vijftig bent. En vrouwen hebben dan zelfs nog meer vitamine D nodig dan mannen. Belangrijk dus om te weten waar je op moet letten.

Margriet samen met Yakult

Maar waar heb je Vitamine D eigenlijk voor nodig en waar haal je het vandaan?

Waar is Vitamine D goed voor?

Vitamine D helpt om calcium uit onze voeding op te nemen en zorgt zo voor sterke botten, tanden en spieren. Ook verhoogt het je weerstand.

Dit heb je nodig vanaf je 50e

Vanaf je vijftigste heb je als vrouw dagelijks 10 microgram nodig. Ben je de zeventig gepasseerd, dan heb je 20 microgram nodig. Je krijgt vitamine D binnen als je eet volgens de Schijf van Vijf, met in ieder geval halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Ook in vlees, eieren en vette vis als haring, makreel en zalm zit vitamine D.

Lekker naar buiten

Wist je dat 2/3 van de vitamine D in ons lichaam wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht? Probeer daarom dagelijks vijftien tot dertig minuten met onbedekte handen en een onbedekt gezicht buiten te lopen. Gelijk een goede reden om een ommetje te maken tijdens bijvoorbeeld de lunchpauze!

Deze groepen hebben ook meer vitamine D nodig

Niet alleen 50-plusvrouwen hebben extra vitamine D nodig. Zelfs als je in topconditie bent kun je kampen met een tekort. Best logisch ook, want in de winter laat de zon zich maar weinig zien. Het Voedingscentrum adviseert de volgende groepen om extra vitamine D te nemen:

  • Kinderen tussen de 0-4 jaar
  • Zwangere vrouwen
  • Vrouwen die borstvoeding geven
  • Mensen met een getinte huid
  • Mensen die weinig buiten komen

Dit artikel werd gesponsord door Yakult

Lukt het je niet altijd om een half uurtje buiten uit te waaien in de gure winterperiode? Dan kun je wel wat extra’s gebruiken! Wist je dat Yakult Light nu ook vitamine D en E bevat? Daarnaast bevat de gefermenteerde melkdrank ook miljarden LcS bacteriën die levend je darmen bereiken. Een dagelijks flesje Yakult Light geeft je wat extra’s tijdens deze donkere wintermaanden. Wil je zelf Yakult Light proberen? Klik dan hier.

Bron | Voedingscentrum, Yakult

Ook interessant

https://yakult.nl/yakult-light-bevat-vanaf-nu-vitamine-d-e/?utm_source=Margriet&utm_medium=branded%20content&utm_campaign=Yakult%20Light&utm_content=vitamine%20D