Nieuws

Nog geen cadeau voor je kleinkind voor pakjesavond? De leukste tips!

sinterklaas.jpg

Hoor wie klopt daar kinderen? de Sint is weer in ons land! Veel kleinkinderen komen bij opa en oma langs voor pakjesavond! Maar wat koop je voor ze? Margriet geeft tips voor de leukste Sintcadeautjes.

Margriet samen met Ouders van Nu

Kleinigheidjes

Sintcadeautjes hoeven niet duur of groot te zijn. Want het hele feest is voor de kinderen al een hele ervaring. Gelukkig is er rond deze tijd van het jaar genoeg te krijgen. Van raceauto tot stuiterbal en van stickervel tot magisch zand. Deze hebbedingetjes kosten je maar een paar euro, maar bezorgen je kleinkind uren speelplezier.

Een cadeau voor elke leeftijd

Wat geef je aan wie? Bij elke leeftijd hoort een andere manier van ‘geloven in Sinterklaas’. Een aantal tips op een rij voor cadeautjes voor de verschillende fases:

  • Kinderen onder de één jaar hebben nogal de neiging om speelgoed in hun mond te stoppen. Speelgoed van stof of hout is een goede tip. En daarnaast: baby’s vinden het uitpakken van cadeautjes al heel erg interessant.
  • Een dreumes of peuter vindt het soms nog weleens leuk om het speelgoed door de kamer te gooien of ergens tegenaan te slaan. Zorg dat het speelgoed dus tegen een stootje kan.
  • Een kleuter heeft wat meer behoefte aan wat uitdagender, speelgoed zoals kleurpotloden, stoepkrijt of een leesboekje.
  • Zijn je kleinkinderen al wat ouder? Vraag aan ze wat ze graag willen, wellicht kun je ze blij maken met iets voor school of voor een hobby.

Budget tips

En we weten dat de decembermaand al duur genoeg is, een aantal budget tips!

  1. De pepernoten liggen in augustus al in de winkel, dus waarom zou je dan ook niet beginnen met het shoppen van cadeautjes? Zie je iets leuks wat in de aanbieding is? Koop ’t dan al, scheelt je in december.
  2. Koop tweedehands. Tegenwoordig kun je veel kopen via websites die tweedehands items aanbieden.
  3. Wees creatief en maak zelf een leuk cadeautje, borduur een mutsje of maak een leuke slinger óf: bak je eigen pepernoten.

Kijk jij ook zo uit naar het aankomend grootouderschap of ben je al gezegend met een paar kleinkinderen en heb je gewoon zin om alles te lezen over het hebben van kleinkinderen? Dan is www.oudersvannu.nl/grootouders de plek om alle weetjes hierover te lezen. Veel leesplezier!

Bron | Oudersvannu.nl
Beeld | iStock

Ook interessant