Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Houd je van koffie? Dan wil je deze meeslepende roman écht lezen

harpercollins.jpg

Het is zomer! Een heerlijke tijd om te lezen en jezelf even helemaal te verliezen in een andere wereld. Voor koffieliefhebbers is Corinnes toekomst een echte aanrader. Deze meeslepende roman bevat niet alleen historische elementen, maar neemt je mee in de wereld van koffie.

Margriet samen met Uitgeverij HarperCollins

Het boek is het eerste deel van de koffietrilogie en gaat over een ambitieuze dochter, een succesvol familiebedrijf en een dagboek vol geheimen… Pak een goede kop koffie en laat je meeslepen door deze bijzondere roman.

Koffietrilogie

Corinnes toekomst is het eerste deel van de koffietrilogie en is geschreven vanuit twee tijdlijnen: het verleden en het heden. Het verhaal speelt zich af in het huidige Aken tijdens én net na de Tweede Wereldoorlog. In het verleden volgen we Eberhard Ahrensberg. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard een eigen koffiebranderij.

De branderij blijft in de familie en in het andere perspectief, dat afspeelt in het heden, runt erfgenaam Corinne Ahrensberg het bedrijf samen met haar broer. Al brengt dat soms wat spanningen met zich mee.

Dagboek

Als Corinne het dagboek van haar grootvader vindt, ontdekt ze de hele familiegeschiedenis waarin haat, liefde en vechtlust schuil gaat. Het dagboek neemt je mee naar de zware tijd van de Tweede Wereldoorlog. Corinne gaat op onderzoek uit naar het verleden van haar opa, die in de oorlog smokkelde om ervoor te zorgen dat de familie genoeg eten had. Ook komt ze er stapje voor stapje achter wat zijn droom was en begint ze na te denken over haar eigen toekomstdromen. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

Paula Stern

Corinnes toekomst is de debuutroman van Paula Stern. Ze combineert in de koffietrilogie haar passie voor schrijven met haar interesse in historische gebeurtenissen. Doordat ze uit eigen ervaring weet hoe het is om een bedrijf te runnen, brengt ze de sfeer goed over. Het maakt zelfs dat je door de gepassioneerde omschrijvingen van het branden van koffie zin hebt in koffie als je de roman leest.

Corinnes toekomst is € 17,50 en verkrijgbaar bij je favoriete boekwinkel of via deze link.

Beeld | Getty Images

Ook interessant