Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Laat je inspireren: dít zijn de 8 keukentrends van het jaar

laat-je-inspireren-dit-zijn-de-8-keukentrends-van-het-jaar.jpg

De keuken is de plek waar je ’s morgens je ontbijt maakt, geniet van een lekker kopje koffie, het diner klaarmaakt voor het gezin én waar je samenkomt met vrienden en familie. Natuurlijk wil je dat je keuken daarom een fijne en gezellige plek is. Kan die van jou wel een upgrade gebruiken? Kijk dan eens naar deze keukentrends.

Margriet samen met Grando Keukens & Bad

Dit jaar hebben we al veel mooie keukentrends voorbij zien komen, en die delen we graag met jou.

1. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen als hout, beton en marmer blijven we terugzien in de keuken, van keukenkastjes tot het werkblad. Het contrast tussen hard en zacht materiaal maakt namelijk dat het heel luxe oogt. Natuurlijke materialen kun je makkelijk combineren met accentkleuren als terra en blauw, die je ook weer terug kunt laten komen in keukenaccessoires als schalen en potjes.

Ook vind je steeds vaker de natuur terug in keukens. Dit kan variëren van een basilicum- of bieslookplantje tot je eigen plantjes kweken in de keuken. Het oogt heel natuurlijk, en wanneer je kruiden of groenten gebruikt voor jouw eigen gemaakte maaltijd voelt dat toch nét even wat meer eigen.

2. Licht

Heb je een keukeneiland? Dit is dé plek om te experimenteren met lichtsnoeren en lampjes. Ook wordt er steeds vaker met licht gespeeld om diepte te creëren in de keuken. Je krijgt een speels effect als je licht op bepaalde plekken in kasten plaatst. Daarnaast zorgt dit voor sfeer en maakt het dat een strakke keuken wat gezelliger en knusser aanvoelt, maar toch een moderne uitstraling heeft.

3. Donkere kleuren

Steeds vaker komen donkere elementen terug. Het mooie hieraan is de luxe en klassieke uitstraling. Daarnaast is donker perfect te combineren met veel verschillende interieurs. Zwart is bijvoorbeeld echt een trendkleur, die ook mooi te combineren is met hout. Niet alleen het werkblad, maar ook bij kranen en spoelbakken zie je deze kleur terugkomen. Ook groen behoort tot de trendkleuren.

4. Lange koelkast

Een inbouwkoelkast zie je nog steeds heel vaak, maar toch behoort een slanke, lange koelkast tot de trends van dit jaar. Een groot voordeel is dat de ruimte veel hoger is, waardoor je er meer spullen in kwijt kunt. Je werkt meer in de hoogte in plaats van de breedte.

5. Futuristisch

Bij deze trend draait het om innovatie, maar ook de nieuwste keukenapparatuur. De trend is bijzonder, doordat er binnen de trend een contrast aanwezig is. Naast futuristische en harde materialen komen er in het interieur ook verfijnde elementen en kleuren terug, zoals pasteltinten en zachte materialen. De trend kun je subtiel doorvoeren in de keuken met accessoires, zoals glazen vazen, een glanzend dienblad of een stijlvolle hanglamp. Kies ook voor de nieuwste innovatie op apparatuur. Zo kun je sommige apparaten met je telefoon bedienen en kun je de oven al voorverwarmen terwijl je nog in de auto zit.

6. Legplanken

Volgens de laatste keukentrends heb je in de keuken geen standaard bovenkasten meer. Ze maken plaats voor een of meerdere legplanken. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel én je hebt de perfecte plaats om leuke spullen uit te stallen. Denk bijvoorbeeld aan mooi servies of kookboeken. Op deze manier krijgt je keuken een persoonlijk en huiselijk karakter.

7. Afzuigkap

Een afzuigsysteem in je kookplaat wordt ook wel een downdraft afzuigkap genoemd. Dit is één van de keukentrends van 2020 waar we heel blij van worden. Deze zit gewoon in je aanrecht en is in tegenstelling tot een hangende afzuigkap erg goed schoon te maken. De kosten liggen iets hoger dan een standaard afzuigkap, maar dat is het meer dan waard. De downdraft afzuigkappen zijn er in allerlei kleuren en maten. Laat je eens informeren.

8. Leefruimte

De laatste jaren zien we steeds vaker open ruimtes in huizen die in elkaar overvloeien om het gevoel van samenzijn te vergroten. De keuken is echt een pronkstuk geworden van het huis en is onderdeel van het interieur. Doordat bouwen steeds duurder wordt en de ruimtes in huis steeds kleiner, kiezen we vaak voor een leefruimte met open keuken waarin je een ruimtegevoel hebt. Het draait volgens de laatste trends om gezelligheid: er zijn veel zitplekken voor elk lid van de familie.

Spreekt een van bovenstaande keukentrends je aan? Of wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Laat je adviseren door de keukenspecialisten van Grando Keukens & Bad in één van de vestigingen.

Bron en beeld | Grando Keukens & Bad

Ook interessant