Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Ken of ben jij iemand met autisme? Dan wil je dít echt lezen

lekker-lezen-in-het-najaar-met-het-nieuwe-boek-van-judith-visser.jpg

In het najaar blijven we het liefst binnen. En terwijl de regen tegen de ramen tikt, vermaak jij je prima met het nieuwe boek van Judith Visser. De auteur van het geprezen Zondagskind heeft een nieuwe, authentieke en autobiografische roman geschreven die ieders hart verovert. Zondagsleven ligt nu in de winkels.

Margriet samen met Uitgeverij HarperCollins

Laat je meeslepen door de nieuwe roman waarin Judith Visser zich focust op hoe je als volwassene omgaat met autisme.

Judith Visser

Op 6 oktober verschijnt het nieuwe boek Zondagsleven van Judith Visser. In de eerdere bestseller Zondagskind blikt Judith terug op haar jeugd waarin ze als meisje met autisme de wereld probeerde te begrijpen. Judith kwam er zelf op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van Asperger heeft, een vorm van autisme. Dat verklaarde veel. Bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten. Waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen. En waarom ze letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes.

Zondagsleven

In het vervolg, Zondagsleven, focust Visser zich vooral op hoe je als volwassene omgaat met autisme. Ze beschrijft de belevingswereld van Jasmijn Vink met autisme op invoelbare en ingrijpende wijze. Ze gaat dieper in op hoe je met autisme je plek weet te vinden op de werkvloer. Het dagelijkse kantoorleven is voor Jasmijn behoorlijk ingrijpend met rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond die niet mee mag.

In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden – niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen…

Autisme

Zondagsleven is herkenbaar voor mensen die zelf autisme hebben of voor mensen die iemand in hun omgeving kennen met autisme. Met haar vlotte pen spaart Visser zichzelf daarbij niet, waardoor het pijnlijk maar ook prachtig is. Waar Zondagskind ging over opgroeien met autisme, gaat Zondagsleven over je eigen weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

Zondagsleven is € 21,99 en verkrijgbaar bij je favoriete boekwinkel of via deze link.

Beeld | iStock

Ook interessant