Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

In dít gebied in Duitsland kun je zowel naar de bergen als naar de zee

nedersaksen.jpg

Het merendeel van de Nederlanders blijft deze zomer gewoon lekker in Nederland, of viert vakantie net buiten onze landsgrenzen. Want net over de grens in Duitsland heb je ook heel fijne bestemmingen, waaronder Nedersaksen. Daar ben je niet op vakantie in eigen land, maar wel lekker op rijafstand en er écht even tussenuit. En hoe bijzonder is het als zowel de bergen als de zee dichtbij zijn?

Margriet samen met TourismusMarketing Niedersachsen

Nedersaksen strekt zich uit van de bergen tot aan de zee en is ideaal voor actieve vakanties en citytrips, maar ook voor wellnessarrangementen en avontuurlijke gezinsuitjes.

Regio’s in Nedersaksen

In het noorden van Nedersaksen ligt de Noordzee, waar net als bij Nederland en Denemarken, Waddeneilanden liggen. De zeven waddeneilanden zijn per boot bereikbaar vanuit de Duitse havenplaatsjes. Het grootste eiland van de Oost-Friese Wadden is Borkum. Dit eiland kun je ook vanuit het Nederlandse Eemshaven bereiken. Je vindt er kilometerslange zandstranden, een gezellig stadje en er is genoeg te doen. Voor de kust op het hoofdstrand vind je een speciale zeehondenbank waar je zeehonden kunt spotten.

In het zuiden heb je de Harz, het noordelijkste middengebergte van Duitsland. Een heerlijk gebied om te wandelen, mountainbiken en ’s winters om te skiën. De bekendste regio’s binnen Nedersaksen zijn de Lüneburger Heide, de Harz, Oost-Friesland en de Noordzeekust met de Waddeneilanden.

Weserbergland © Markus Tiemann

Wandel- en fietsroutes in Duitsland

De mogelijkheden om te wandelen of te fietsen van de Harz tot aan de kust zijn eindeloos. Luxe wandelingen in een dicht netwerk van goede wandelpaden vind je in de wandelregio’s van Harz, Heide, Weserbergland en de Nordpfaden. Ook voor fietsers zijn er enorm veel mogelijkheden met 13.000 kilometer aan fietspaden. Vooral de Elberadweg, die leidt door het Altes Land, is een perfecte vakantiebestemming voor fietsers. Als de fruitbomen in bloei staan, kun je de prachtige bloesems bewonderen en tijdens de oogsttijd kun je zelfs je eigen appels plukken.

Hamelen, Nedersaksen, Duitsland – Marktkerk St. Nikolai © GNTB – Francesco Carovillano

Hamelen en omgeving

De stad Hamelen, de oorsprong van de legende over de mysterieuze rattenvanger, ligt ongeveer 45 kilometer ten zuidwesten van de deelstaathoofdstad Hannover. Bij binnenkomst word je meteen betoverd met een fascinerende architectuur, mysterieuze geschiedenis en schilderachtige charmes. Ook in de omgeving, het Weserbergland, is er genoeg te doen. Je kunt er wandelen door diepe bossen, langs bizarre rotsformaties, met uitzicht op schitterende sloten en burchten of langs de idyllische Weser waarnaar de regio is vernoemd. Aan de andere kant van de oever bevindt zich slot Fürstenberg waar je met een boot of brug kunt komen. Het slot troont uit boven het Wesertal, ziet er sprookjesachtig uit en is zeker een bezoekje .

Ook positief verrast door de veelzijdigheid van dit gebied in Duitsland? Ga op vakantie naar Nedersaksen. In slechts drie uur rijd je al van Arnhem naar Hamelen! Meer informatie vind je hier.

Beeld | GNTB Jens Wegener

Ook interessant