Gezondheid

Ervaren hoe is het om de ziekte van Crohn te hebben? Meld je aan!

crohn.jpg

In Nederland hebben bijna 100.000 mensen last van IBD. Een ziekte die zich kenmerkt door chronische ontstekingen van het maagdarmkanaal die het leven van de patiënten dagelijks ernstig beïnvloed. Aan de buitenkant kun je niet zien of iemand IBD heeft en dat kan zorgen voor onbegrip. Daarom heeft Takeda het programma In Their Shoes ontwikkeld. Zo kunnen mensen die geen IBD hebben een dag ervaren hoe het is om met IBD te leven.

Margriet samen met Takeda

IBD combineren met werken, bijvoorbeeld, hoe doe je dat? Of: kun je nog wel gemakkelijk op vakantie? En vertel je eerlijk tegen je werkgever waar je last van hebt?

Taboe

De mensen die leven met IBD (ziekte van Crohn of colitis ulcerosa) willen midden in het leven staan en het maximale uit het leven halen. Toch is er veel onbekendheid, onbegrip en taboe rondom IBD. Door zelf te ervaren wat een IBD-patiënt doormaakt, leer je meer over de aandoening. Dat wat je weet over de ziekte, verandert in een levensecht beeld van de ervaring van een IBD-patiënt.

Een dagje in de schoenen van…

Met het programma In Their Shoes stap je één dag in het leven van iemand met IBD. Tijdens deze wetenschappelijk onderbouwde challenge krijg je als deelnemer gedurende één dag van 10.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds opdrachten die je (meestal) onder tijdsdruk moet uitoefenen. De verschillende opdrachten krijg je door via een app en verstoren onaangekondigd waar je op dat moment mee bezig bent.

Aanmelden

Ken je iemand in je omgeving die leeft met IBD en wil je eens in zijn of haar schoenen lopen? Bijvoorbeeld een collega, vriend, vriendin, buurman- of vrouw, familielid of iemand uit je sportles. En ben je benieuwd hoe het is om te leven met IBD?* Meld je dan aan en stap een dag (op 18, 19 of 20 augustus) in de schoenen van…

*Deze real life challenge is tot stand gekomen op basis van marktonderzoek in combinatie met wetenschappelijke inzichten. Het is daardoor mogelijk dat de ervaring van de deelnemer af kan wijken van de ervaring die haar familielid, kennis of vriend heeft.

Ook interessant