Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Binnenkort een dagje naar Leiden? Déze 3 plekken mag je niet missen

binnenkort-een-dagje-naar-leiden-deze-3-plekken-mag-je-niet-missen.jpg

Leiden heeft een prachtig oud stadscentrum vol historie, musea en veel leuke winkels en restaurants. Met 13 musea is Leiden dé stad voor cultuurliefhebbers. Dit zijn de tentoonstellingen die jij begin dit jaar niet mag overslaan:

Margriet samen met Leiden Marketing

Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden presenteert deze winter een unieke tentoonstelling: Cyprus – eiland in beweging. Je maakt kennis met de archeologische rijkdom en kleurrijke cultuur van het eiland Cyprus; een van de belangrijkste kruispunten van oude beschavingen in de Middellandse Zee.

Tip: voor kinderen vanaf 7 jaar is er de audiotour ‘’Aphrodites favorieten’’. In de vorm van een talkshow laat liefdesgodin Aphrodite – geboren op Cyprus – haar favoriete voorwerpen, archeologische ontdekkingen en eilandbewoners zien. Te zien t/m 15 maart 2020.

Adres: Rapenburg 28, Leiden
Toegang: € 12,50 (volwassenen), € 4,- (kinderen vanaf 5 jaar)

Rijksmuseum van Oudheden

Bijzondere orchideeën in de Oude UB

Van 6 maart t/m 29 april presenteert Hortus botanicus Bijzondere orchideeën in de Oude UB. Een expositie over haar unieke orchideeëncollectie in de Oude Universiteitsbibliotheek Leiden. Ontdek meer over het onderzoek van internationale wetenschappers en orchideeënsoorten met een bijzonder verhaal – waaronder Ophrys apifera oftewel bijenorchis. Een aanrader voor de orchideeën- én kunstliefhebber!

De expositie is gratis te bezoeken tijdens kantooruren in de Oude Universiteitsbibliotheek in Leiden, schuin tegenover de Hortus botanicus. Combineer een bezoek aan de Oude UB met de Hortus botancus Leiden voor een gezellig dagje uit. Kijk voor een uitgebreid programma op www.hortusleiden.nl.

Adres: Rapenburg 73, Leiden
Toegang: € 8,- (volwassenen), € 3,50 (kinderen 4-12 jaar)

Hortus botanicus Bijzondere orchideeën

Museum De Lakenhal

Benieuwd naar het werk van Rembrandt in zijn jongere jaren? In Museum De Lakenhal wordt je meegenomen in Rembrandts eerste tien jaar. De jaren waarin hij zich als schilder en etser vormde in zijn geboortestad. De tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt – Rising Star’ is te zien t/m 9 februari 2020.

Deze overzichtstentoonstelling is de eerste die exclusief in het teken staat van Rembrandt Harmensz’ vroegste werk: Van Rijn (1606-1669). Kijk hoe het talent van de wereldberoemde meester tot bloei kwam in zijn eigen geboortestad.

Adres: Oude Singel 32, Leiden
Toegang: € 12,50
Voor deze tentoonstelling geldt een toeslag van € 7,50 per persoon

Rembrandt


Fotocredits: Man in Oosters kostuum (‘De nobele Slaaf’), 1632, Rembrandt. Legaat van William K. Vanderbilt, 1920. The Metropolitan Museum of Art, New York

Weekendje Leiden?

Een dagje Leiden is te kort. Ga naar Leiden.nl voor hotels en hotelarrangementen. Parkeren kan met gemak in Parkeergarage Lammermarkt, op loopafstand van de historische binnenstad en musea.

Leiden Marketing

Ook interessant