Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Met déze tips voorkom je oogproblemen door lenzen

lensonline-2.jpg

Het dragen van zachte lenzen brengt vervelende risico’s met zich mee. Je kunt een vuiltje onder je lens krijgen, last hebben van droge ogen of ontstekingen krijgen. Daarom is iedere dag beginnen met nieuwe, verse daglenzen ideaal.

Margriet samen met LensOnline

We delen de volgende tips met je waarom daglenzen ideaal zijn én hebben een fijne aanbieding voor je.

Hygiëne en onderhoud

Daglenzen zijn hygiënischer dan andere soorten lenzen. Deze lenzen hoeven namelijk niet bewaard en gereinigd te worden, omdat je ze na het dragen gelijk weggooid. Reinigen is heel belangrijk, maar veel mensen vergeten dit vaak. Hierdoor bevatten maandlenzen bacteriën die het risico vergroten op oogproblemen. Hulp nodig hoe je je lenzen het beste in en uit kunt doen? Lees dan hier.

Omdat je elke dag nieuwe lenzen gebruikt, krijgen de lenzen ook nog eens minder tijd om stof, pollen en bacteriën en andere broeihaarden te verzamelen en door te laten. Ideaal in een stoffige omgeving of in het hooikoortsseizoen.

Gemakkelijk afwisselen

Veel mensen vergeten wanneer je contactlenzen moet vervangen. Daglenzen zijn een routine-vriendelijke optie omdat je elke dag nieuwe lenzen indoet en ze aan het einde van de dag weer weggooit. Je hoeft dus niet te onthouden wanneer je ze moet vervangen en kunt ze ook niet kwijtraken. Lekker makkelijk, toch?

Daglenzen zijn ook nog eens heel handig voor mensen die lenzen parttime dragen. Je hebt de vrijheid om af te wisselen tussen bril en contactlenzen.

Daglenzen tijdens sporten

Heb je een actieve levensstijl en drukke schema’s? Ook dan zijn daglenzen ideaal. Als je bijvoorbeeld vaak sport, maar liever overdag een bril draagt, kun je daglenzen gebruiken tijdens het sporten. Maar ook als je een dagje naar de sauna gaat zijn lenzen veel handiger, omdat je bril niet beslaat.

Vakantie

Contactlenzen en een vakantie zijn niet zo’n prettige combinatie. Als je een vliegreis maakt, moet je er rekening houden met een beperkt toegestane hoeveelheid vloeistoffen. En dan mag de lenzenvloeistof ook niet te warm worden. Bij vakanties naar warme landen is dit dus een uitdaging. Met daglenzen heb je hier geen last van, en ze zijn ook goed te combineren met het dragen van een zonnebril zonder sterkte.

Multifocale daglenzen

Als je moeite hebt om dichtbij en veraf te kunnen zien, draag je misschien al een multifocale bril. Wist je dat er ook multifocale lenzen zijn? Bij LensOnline hebben ze een assortiment multifocale daglenzen, zodat je zowel dichtbij als veraf scherp kunt zien. Kun je ook zónder leesbril de krant lezen.

Ontdek hier de exclusieve LensOnline aanbieding voor jou.

LensOnline is de grootste online aanbieder van contactlenzen en onderscheidt zich door het onder de aandacht brengen (en aanbieden van) multifocale daglenzen. Je kunt snel en simpel online bestellen. Voor advies kun je ook langsgaan bij de opticien. De lenzen worden thuisbezorgd of bij een van de aangesloten opticiens gratis afgeleverd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld | iStock

Ook interessant