Nieuws

Claudia verloor haar moeder en kreeg hulp: ‘Op eigen kracht had ik het nooit gered’

3-generaties.jpg

Kinderfonds MAMAS zorgde ervoor dat de Zuid-Afrikaanse Claudia na het overlijden van haar moeder met haar zusjes werd opgenomen in een pleeggezin, naar school ging en uiteindelijk kon studeren. Nu is Claudia peuterjuf en geeft ze zelf andere kwetsbare kinderen een kans op een toekomst.   

Margriet samen met Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: ruim tweeduizend krachtige vrouwen die opkomen voor de allerarmste kinderen. De MAMAS organiseren dagelijkse zorg zoals voeding, medische zorg, veilige plekken om te spelen en huiswerkbegeleiding. Ze zorgen voor alles wat nodig is om een kind gezond en kansrijk groot te laten worden. De MAMAS komen met eenvoudige maar zeer effectieve oplossingen. Ze beginnen lokale moestuinen, zorgen via intensieve begeleiding dat vrouwen geen alcohol drinken tijdens de zwangerschap en regelen een schooluniform zodat een kind naar school kan. Samen vormen ze de ‘Beweging van Hoop’, die al meer dan 60.000 kinderen in Zuid-Afrika hoop geeft.

Kans op een toekomst

Hoop hebben ze ook gegeven aan Claudia. Ze verloor haar moeder op haar twaalfde en bleef achter met haar zusjes, de een acht jaar, de ander nog een baby, voor wie ze vanaf dat moment moest zorgen en die ze moest beschermen voor het geweld van hun aan alcohol verslaafde vader. Via Claudia’s  juf worden de drie zusjes opgenomen in een project van de MAMAS en in een liefdevol pleeggezin geplaatst. De wijze MAMA Beatie ontfermt zich over Claudia. Ze kan weer kind zijn en rouwen om het verlies van haar moeder. Ook gaat ze weer terug naar school, ze krijgt zelfs de kans om te studeren. Inmiddels is Claudia gediplomeerd peuterjuf en werkt ze zelf bij een project van de MAMAS; ze geeft nu andere kwetsbare kinderen een kans op een toekomst.

Voor Claudia is het soms onwerkelijk om terug te denken aan die moeilijke tijd. “Waar waren we geweest zonder de MAMAS? Zij hebben mij en mijn zusjes uit vreselijke omstandigheden weggehaald. Op eigen kracht hadden we het nooit gered. Nu ben ik juf, en ook mijn oudste zusje heeft een stabiele baan. En de baby van toen? Die doet het geweldig op de middelbare school. Ik ben de MAMAS diep dankbaar.”

Doorbreek de vicieuze cirkel van armoede

Elk kind heeft recht op de eerste levensbehoeften: voeding, medische zorg, scholing. Voor meer dan 5 miljoen kinderen in Zuid-Afrika hebben deze begrippen geen betekenis, zij leven in onmenselijke armoede. Van generatie op generatie, uitzichtloos en zonder hoop op een betere toekomst. Met jouw hulp willen de MAMAS deze vicieuze cirkel doorbreken. Versterk de groeiende Beweging van Hoop!

MAMA Power-schort

De belangrijkste levensbehoefte is voeding. Zonder voeding kan een kind niet (goed groeien). De MAMAS zorgen voor tienduizenden kinderen, o.a. met gezonde en gevarieerde voeding. Met trots dragen de MAMAS tijdens het koken hun MAMA POWER-schort.

Word nu maanddonateur en ontvang een MAMA POWER-schort, zo help je één of wellicht zelfs twee kinderen. Met 5 euro per maand kunnen de MAMAS één extra kind helpen.

Ook interessant