Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ontroerend: deze mooie brieven van BN’ers aan bijzondere kinderen

bners.jpg

Bij Margriet en Libelle zit deze week een bijzondere bijlage. Drie goede doelen hebben hun krachten gebundeld om aandacht te vragen voor kinderen voor wie een gelukkig en gezond leven niet vanzelfsprekend is.

Margriet samen met de Leprastichting, Make-A-Wish en Plan International

Pia Douwes, Simone Kleinsma en Huub Stapel zijn ambassadeur van deze goede doelen. Zij schreven ieder een mooie brief aan een bijzonder kind dat indruk op hen heeft gemaakt.

De brief van Pia Douwes

Musicalster Pia Douwes is ambassadeur van Make-A-Wish, een stichting die zich inzet om wensen te vervullen van ernstig zieke kinderen. Vijf jaar geleden liet ze de wens in vervulling gaan van Lisanne, aan wie ze een brief schreef.

“Lieve Lisanne,

Dat het een zegen is om een gezond kind te hebben, weet iedereen. Maar dat het niet vanzelfsprekend is, hoef ik jou niet te vertellen. Daarom wilde ik mij graag inzetten voor een doel dat zich hiermee bezighoudt. Dat werd Make-A-Wish Nederland, de stichting die zich inzet om wensen te vervullen van kinderen zoals jij. Kinderen die al op zo’n jonge leeftijd moeten vechten voor hun leven, moeten dealen met de zware behandeling, met de stress en met de pijn.” Lees verder.

De brief van Simone Kleinsma

Musicalster Simone Kleinsma is ambassadeur van Plan International Nederland. Ze schreef een brief aan May, het meisje dat ze al vijf jaar sponsort.

“Lieve May,

Ik vind het zo jammer dat ik je nog niet in levenden lijve heb ontmoet, maar dat gaat er ongetwijfeld van komen. Sinds een jaar ben ik ambassadeur van Plan International Nederland, maar ik sponsor al meer dan dertig jaar met veel liefde een kind. De laatste jaren ben jij dat May, een inmiddels tienjarig meisje dat net als ik veel van muziek en dansen houdt. Komt dat even goed uit!” Lees verder.

De brief van Huub Stapel

Acteur Huub Stapel is sinds 2013 ambassadeur van de Leprastichting. Toen Stapel voor een reis als ambassadeur in India was, ontmoette hij Ansubai, een meisje van veertien. Aan haar schreef hij een brief.

“Lieve Ansubai,

Ik ontmoette je op een van mijn reizen als ambassadeur van de Leprastichting en ik vond je meteen een ongelooflijke lieverd. Jij, een meisje van vijftien, dat woont in wat ik alleen maar als de hel op aarde kan beschrijven: de leprakolonie in New Delhi, die gevestigd is op een open riool. Eigenlijk zijn jij en al die anderen in een dubbele hel terechtgekomen: leprapatiënt zijn en moeten leven in een gemeenschap waar horen, zien én ruiken je vergaat.” Lees verder.

Bijzondere bijlage

De bijlage die Margriet en Libelle in samenwerking met Plan Internationalde Leprastichting en Make-A-Wish maakten, is deze week te vinden bij Margriet editie 52 en Libelle editie 52. Vanaf 3 december in de winkel. 

Ook interessant