Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Experts geven antwoord: zó zit het met de bijwerkingen na coronavaccinatie

rijksoverheid-1.jpg

Het vaccineren is volop aan de gang. Wel hebben mensen nog vragen over de bijwerkingen van de vaccins. Hoe het precies met die bijwerkingen zit, vertellen immunoloog Marjolein van Egmond en voormalig huisarts Ted van Essen in deze eerste aflevering van de videoserie Over Vaccinatie Gesproken.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de Rijksoverheid

Presentatrice Lauren Verster stelt de twee experts vragen over de bijwerkingen die kunnen ontstaan na vaccinatie tegen het coronavirus.

Experts

Begin dit jaar is de overheid gestart met het vaccineren tegen het coronavirus. Er is online veel te vinden over de vaccinaties, maar al die informatie roept soms ook vragen op. Daarom hebben we de meestgestelde vragen voor jullie verzameld over de bijwerkingen van de coronavaccinaties. In deze video leggen we ze voor aan immunoloog Marjolein van Egmond en voormalig huisarts Ted van Essen.

Lees ook
Hoe snel ben ik beschermd na coronavaccinatie? Een immunoloog vertelt

Wat zijn de belangrijkste bijwerkingen?

Voormalig huisarts Ted van Essen geeft bijvoorbeeld antwoord op de vraag wat de belangrijkste bijwerkingen zijn van de vaccinatie tegen het coronavirus. Ted van Essen: “Je kunt pijn krijgen op de plek waar de prik is gezet. Dat is heel logisch, want daar doet het vaccin zijn werk. Ook kun je een wat rillerig gevoel hebben en een beetje verhoging op de dag zelf. De dagen na je vaccinatie kun je last hebben van spierpijn, maar die zal snel wegtrekken.”

Voor meer vragen en antwoorden kijk je de video waarin Lauren Verster in gesprek gaat met de experts over de bijwerkingen.

Ga naar coronavaccinatie.nl voor meer informatie.

Bron | Rijksoverheid
Beeld | Getty Images

Ook interessant