Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

Dít zijn de vijf leukste tips voor de Belgische Ardennen

belgische-ardennen.jpg

In de Belgische Ardennen staat de natuur centraal. Je kunt er heerlijk wandelen door de uitgestrekte bossen, langs kronkelende rivieren en traditionele dorpen en natuurreservaten bezoeken. De Ardennen zijn ideaal voor een paar dagen weg of een langere vakantie.

Margriet samen met Wallonië België Toerisme

En daarbij komen de volgende tips goed van pas.

1. Varen

De Belgische Ardennen zijn een (wild)waterparadijs van meer dan honderd kilometer, vooral de rivieren Lesse, Ourthe en Amblève. Je kunt er zwemmen, dammetjes bouwen en pootje baden. Met het gezin huur je een fluisterbootje of waterfiets. Ook kanoën op de riviertjes met stroomversnellingen is een onvergetelijke belevenis.

2. De mooiste dorpen van Wallonië

Ver weg van het massatoerisme vind je ‘De mooiste dorpen van Wallonië’, 31 traditionele dorpen met een indrukwekkend architecturaal erfgoed. Laat je aangenaam verrassen door Celles, Chiny, Houffalize of Han-sur-Less en nog 20 andere pareltjes. Allemaal kleinschalig, maar met honderd procent charme; klein maar fijn dus.

3. Natuurreservaten en wildparken

Hoor je de stilte? In de Ardennen zijn er natuurreservaten en wildparken met een indrukwekkende flora en fauna. Ook vind je er onder andere herten, everzwijnen en vossen. Wil je toch op Afrikaanse safari, maar dan in Wallonië: bezoek Monde Sauvage op 25 km van Luik.

4. Luikse wafels

In de Belgische Ardennen zijn er vijf cultuursteden die een bezoekje waard zijn. Luik is de grootste én de bekendste om de heerlijke Luikse wafels. Maar ook Namen (een charmante stad aan de Maas), Tournai (leuke restaurants), Carleroi (industriestad en streetart) en Mons (dé studentenstad met alternatieve cultuur) zijn een bezoek dubbel en dwars waard.

5. RAVEL-fietsroutes

Laat de steile heuvels links liggen en ga voor de RAVEL-routes (Réseau Autonome de Voies Lentes, ofwel de ‘trage wegen’ voor niet-gemotoriseerd verkeer). Deze wegen zijn nagenoeg vlak; iets waar veel fietsers en wandelaars héél gelukkig van worden. Ook fiets je daar langs spoorlijnen en langs rivieren, waar geen autoverkeer is toegestaan. In delen van Wallonië kunnen liefhebbers van fietsknooppunten zelf hun routes samenstellen.

In Wallonië en de Ardennen valt zóveel te beleven! Laat je inspireren op visitwallonia.be.

Beeld | ©WBT – J.P.Remy

Ook interessant