Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom een camper dé perfecte manier is om Noord-Scandinavië te ontdekken

camper-noord-scandinavie.jpg

Staat Noord-Scandinavië al jaren op jouw bucketlist? En is 2020 hét jaar waarin je deze reisplannen concreter wil maken? Dan hebben wij de ultieme reistip voor je! Als je de natuur en wildernis zo optimaal mogelijk wilt beleven, dan is een camperreis door Scandinavië een absolute aanrader.

In samenwerking met Voigt Travel

Na het lezen van deze 5 voordelen ben je vast verkocht!

1. Je bepaalt zelf waar je heen gaat

Wanneer je met een camper door Noord-Scandinavië reist zit je helemaal nergens aan vast. Je bepaalt zelf waar je heen gaat en wanneer je weer weggaat. Is het ergens slecht weer? Dan pak je gewoon alles in en reis je naar een plek waar de zon wel schijnt. Een camperreis garandeert complete vrijheid!

2. Je komt op plekken waar anderen niet komen

Eén van de grootste voordelen aan het reizen met een camper door Noord-Scandinavië is dat je flexibel bent. Je sleept je accommodatie letterlijk achter je aan. Hierdoor kun je slapen op plekken waar anderen niet komen. Of je nu wilt slapen onder een sterrenhemel, aan een hemelsbreed meer óf op parelwitte stranden in het noorden van Noorwegen: het kan allemaal!

3. In Noord-Scandinavië geldt het allemansrecht

Als je ergens optimaal van de natuur kunt genieten, dan is het wel hier. In Noord-Scandinavië geldt namelijk het allemansrecht, wat betekent dat iedereen vrij toegang heeft tot de natuur en het recht heeft om natuurlijke producten te plukken en te eten, ongeacht wie de eigenaar van het land is. Je mag dus gaan en staan waar je wilt, in bos, natuur of wateren, als je maar niets verstoort, vervuild of beschadigt.

4. Je kunt een compleet verzorgde camperreis boeken

Wist je dat er tegenwoordig ook genoeg reisorganisaties zijn waarbij je een compleet verzorgde camperreis kan boeken? Bij Voigt Travel krijg je bijvoorbeeld een luxe camper tot je beschikking, die voorzien is van een gasfles en een ready to go pakket. In dit pakket zit alles wat je dagelijks nodig hebt, zoals afwasspullen, bedlinnen, regenjassen, campingset en BBQ-set. Ook ontvang je een wegenkaart, een Scandinavië reisgids en insiders tips van de reisspecialisten. En het fijne is: als er iets aan de hand is met de camper of met je jezelf, kun je 24/7 contact opnemen met Voigt Travel.

5. Rijden in Scandinavië is een heus genot

Over de wegen in Scandinavië hoef je je echt geen zorgen te maken. Ze zijn namelijk hartstikke netjes, breed en rustig en ook met de wegbewijzering zit het hier wel goed. Alle bekende dorpen, bezienswaardigheden en steden worden gewoon aangegeven, dus je zal niet zo snel verdwalen! Daarnaast zijn de weggebruikers in Noord-Scandinavië erg relaxt van aard, wat het rijden tot een heus genot maakt.

Beeld | Voigt Travel, iStock

Ook interessant