Feriet Tunc (header Angela) Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

‘Vijf meisjes van 60+ met de slappe lach: dat kunnen we, ook na 34 jaar, nog heel goed’

De tour van de Dots is in volle gang en Angela en de andere meiden genieten zich suf. Het op pad zijn, de shows natuurlijk, maar ook zeker de borrel erna. “Oude tijden herleven.”

“Schat! Wat ís het toch gezellig, met jullie samen op tour,” zegt onze vrolijke bandleider Sven Figee terwijl hij z’n glas heft. We zitten na te borrelen in het artiestencafé van de schouwburg van Tilburg. Ook de rest van de band is niet weg te slaan hier. Afgelopen week hebben we het land weer doorkruist, in hotels geslapen en drie onwaarschijnlijk vrolijke voorstellingen gespeeld. We zijn hees en alle spieren doen pijn maar de stemming is uitgelaten.

We hadden nog zó met elkaar afgesproken dat we de eerste avond in Emmen op tijd naar het hotel zouden gaan om fris te blijven voor de dagen erna, maar als je zo’n uitzinnige avond hebt meegemaakt met elkaar, móét er stoom afgeblazen worden. Op tijd naar het hotel vertrekken lukte bijna…

De slappe lach

Als we uiteindelijk in de lift stappen, zie ik Esther geïrriteerd met een vinger duwen op een plastic bordje met aanduidingen van de verdiepingen erop. Ze moet op haar tenen staan om erbij te kunnen. “Wat ben je aan het doen Es?” vraag ik haar. “Die stomme lift doet het niet.” Ik wijs op de liftknoppen, iets lager (waar ze altijd zitten). Esther kijkt ons wazig aan. Dan volgt een dijkdoorbraak, vijf doodvermoeide meisjes van 60+ met de slappe lach. We kunnen dat na 34 jaar nog steeds heel erg goed, ook om half twee ’s nachts.

Niemand slaapt echt goed in het hotel, dus de volgende dag zitten we brak in de bus op weg naar Steenwijk met een tussenstop in Giethoorn voor een uitgebreide lunch. “Hebben we nog tijd voor een boottochtje?” vraagt Anita en voor je het weet zit ik met Patty, Anita en Frank, onze beveiliger en tourmanager, in zo’n aluminium wiebelbootje met een fluistermotor en glijden we met een zonnetje op onze bleke snoeten door het openluchtmuseum Giethoorn. Chela besluit te gaan wandelen en Esther gaat nog even een tukkie doen in de bus. Stikgelukkig zijn we toeristje aan het spelen in Giethoorn.

De zaal in rennen

In Steenwijk spelen we in een evenementenhal waar het decor niet helemaal in past, de crew moet capriolen uithalen om de theatervoorstelling zo dicht mogelijk te benaderen. Op de groepsapp van deze tour kun je een filmpje zien van het publiek dat de zaal binnen komt rennen om maar vooraan te kunnen zitten. Net als vroeger toen ze hysterische pubers van dertien waren. Het filmpje eindigt met het gezicht van onze geluidsman Max van 26 in beeld, die verbijsterd de camera inkijkt. Honderden vrouwen met de leeftijd van zijn moeder die rennen om de beste plek te bemachtigen. Zoiets heeft hij nog nooit gezien.

Zo gezellig!

Als we bij de Doe Maar-medley op de rand van het podium gaan zitten, worden we bestormd door dames die allemaal op de foto willen met ons terwijl we zingen. Bij Do you wanna wanna gaan we altijd de zaal in, maar Frank houdt ons tegen. Hij vindt het niet verantwoord. “Ik krijg jullie niet op tijd terug op het podium.” Oude tijden herleven… alsof er niets gebeurd is in die 34 jaar nadat we gestopt zijn.

“Zó gezellig schat!” zegt bandleider Sven, terwijl hij zijn glaasje nog eens bijschenkt.

Angela Groothuizen Beeld

Over Angela Groothuizen

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela’s nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela GroothuizenFeriet Tunc
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden