Margriet logo
Headers columnisten Angela Groothuizen NW Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

Tijdens de pandemie en lockdowns stond ik voor het eerst helemaal stil. Maar langzamerhand sloop het er weer in

Angela had het nog zo met zichzelf afgesproken: niet te veel bordjes tegelijkertijd draaiende houden. Toch is ze weer druk-druk-druk deze dagen.

Ik had het nog zó met mezelf afgesproken. Nooit meer te veel bordjes tegelijkertijd draaiend houden. Weet je nog of zit je er nog middenin? Die jaren met schoolgaande kinderen, speelafspraken, clubjes en ouderparticipatiedingen op school, sociale verplichtingen, deadlines, het leven in z’n totaliteit zeg maar, die jaren leken alleen maar vol te houden met af en toe te veel drinken met vriendinnen om de volgende dag met een zachtgroene teint op het schoolplein je kinderen af te leveren. In de jaren erna konden de bloedjes zichzelf redden en hun vader zorgde voor het dagelijks reilen en zeilen van het gezin. Ik stapte elke morgen in een auto op weg naar weer een programma, interview, klus, optreden. Alles door elkaar. Laat mij maar moeiteloos multitasken... maar das war einmal.

Eén ding doen

Tijdens de twee jaren pandemie en lockdowns stond ik voor het eerst helemaal stil. Ik hoefde niets en kon al mijn aandacht en tijd in de Sisters on tour stoppen. Monomaan één ding doen. Heerlijk. Maar langzamerhand sloop het er weer in. De tour is klaar en ik had met het vooruitzicht van een lege agenda te vaak enthousiast ja gezegd tegen te veel leuke dingen en daar gíng ik weer! Alle bordjes laten draaien. Dat ze er niet allemaal vanaf zijn gekletterd is een wonder dus ik kán het nog steeds, lange dagen draaien en alles op tijd aftikken maar ik word er helemaal hyper en uiteindelijk een beetje knorrig van. Ik had het nog zó met mezelf afgesproken.

Het liefst kruip ik op zaterdagmiddag na mijn radioshow op de bank om een film te kijken maar nu was ik uitgenodigd door mijn Dotszuster Esther om naar de première van Hans Klok te gaan. Een avond lachen met Esther moet je nooit afslaan. Ik zou op tijd naar huis gaan omdat ik de volgende dag Scrooge van Omroep Max moest draaien.

Stress?

Scrooge wordt gemaakt door de mensen achter het tv programma De Passion. Vriendelijke, vrolijke en kundige mensen. Helaas werkte het weer niet mee dus het schema werd omgegooid. Ik stond de hele dag schrap totdat ’s avonds laat, toen ik eindelijk moest zingen met een enorme pruik vol kerstverlichting op mijn hoofd, de kramp in mijn handen en voeten sprong. WTF? Stress?

Ook dat ging voorbij, de regisseur is een licht en voor ik het wist stond het erop. Het was heel laat en ik moest naar bed. Maar ik werd ontvoerd, naar de bar. Echt ik kon er niks aan doen. Pas om 4 uur wist ik te ontsnappen.

Lange dag

Na een kort slaapje terug naar Amsterdam om een podcastdocu in te spreken en nog wat losse dingen te regelen. Het werd een vlek op vlek dag waarop ik overal te laat aankwam. ’s Avonds de mix van de opgenomen theatertour beluisteren, de mix van de single beluisteren, montage bekijken en notities maken. Overleg met editors, regisseurs, arrangeurs. Het was een lange ‘oh dat doe ik wel even’-dag.

De volgende dag terug naar de set van Scrooge, met de straten van Dordrecht omgetoverd tot een Dickensiaanse wereld. We filmden ’s avonds en de volgende ochtend om acht uur liep ik de La Mar in om een jubileum talkshow te presenteren. Muziek, dans en interviews. Erg leuk allemaal. Maar toen lag ik eraf… En ik had het nog zó met mezelf afgesproken!

Paspoortbeeld columnisten Angela Groothuizen NW Beeld

Over Angela Groothuizen

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela’s nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela GroothuizenFeriet Tunc

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden