Headers columnisten Angela Groothuizen NW Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

Terwijl ik naar mijn auto loop, stel ik tevreden vast dat alles soepeltjes verloopt. Dát is de goden verzoeken

De succesvolle, maar loodzware tour van Angela en haar Sisters zit er bijna op. Maar hé tot nu toe liep alles redelijk op rolletjes...

Het zijn de laatste loodjes van de Sisters on Tour, de leukste laatste loodjes van mijn leven, maar ze wegen best zwaar. Na twee maanden rust was het pittig opstarten met vier voorstellingen achter elkaar. Onze stemmen en onze spieren moesten weer even warmdraaien. Voor onze crew is het helemaal een marathon, want vrijdagavond stonden we in Terneuzen en zaterdag in Groningen, we moesten extra chauffeurs inhuren anders zou het gevaarlijk worden met die grote trailers. Zaterdag heb ik ook mijn radioshow op Radio 5. Terwijl ik ’s morgens naar mijn auto loop, stel ik tevreden vast dat alles soepeltjes verloopt ondanks het drukke schema. Dát is de goden verzoeken.

Ik haat te laat komen

Mijn elektrische autootje staat aan een laadpaal, maar toch is-ie dood. Niets, nakka, niente. De hulpdienst vertelt me dat het minstens een uur duurt voordat ze er zijn, dus dat gaat niet lukken. Gelukkig woon ik in het centrum waar alle taxi’s van Amsterdam samendrommen … dacht ik.

Ik sleep mijn kledingzak, koffer en handtas mee op zoek naar een taxi maar die zitten allemaal vol of wachten op een klant. Ik bestel een Uber maar die is er steeds bijna en dan weer 5 minuten verder. De tijd tikt weg. Ik krijg de zenuwen, want zo kom ik te laat en ik haat te laat komen.

Ik zie op mijn telefoon dat de chauffeur vindt dat hij op de afhaalplek staat, maar dat is drie grachten verder. Ik app hem dat hij naar de afspreekplek moet komen. Hij reageert niet, maar belt later op en vraagt waar ik blijf. Ik moet negen euro betalen en besluit dat dit de laatste keer is dat ik een Uber heb besteld. Inmiddels heeft Frank, onze beveiliger en roadmanager een taxi geregeld. Klokslag twaalf uur ren ik de radiostudio in en ben ik net op tijd om de eerste afkondiging te doen. We improviseren ons door de uitzending heen en langzaam maar zeker kalmeer ik. Die stress hoort er af en toe bij. De kunst is om het te doen met wat je hebt op dat moment.

Grauw en moe

Een taxi brengt me naar de carpoolplek waar ik in ons bussie stap op weg naar Groningen. Esther is helemaal niet lekker, ze ziet er grauw en moe uit. We houden het rustig op de heenweg en ik val zelfs even in slaap.

’s Avonds zijn we aan het knallen voor een zinderende zaal maar na het derde nummer loopt Esther de bühne af. We zijn een beetje ongerust, maar als onze monitorheld CJ via de in-ears laat weten dat ze terugkomt bij het voorlaatste nummer voor de pauze gaan we er met z’n vieren vol tegenaan. Ik mis Esthers stem in het laag maar Chela zet een tandje bij. We gooien de set om en als Esther weer opkomt, krijgt ze een liefdevol applaus. Ze ziet er hondsberoerd uit en in de pauze wordt ze nog zieker.

Liefdesdouche

De tweede helft doen we met z’n vieren. We gebruiken weer dezelfde handgebaren naar elkaar als vroeger om te communiceren wie Esthers solozinnetjes overneemt. Het was een gekke avond maar het publiek was weer fantastisch. We ontvingen een oorverdovende liefdesdouche van de fans.

Paspoortbeeld columnisten Angela Groothuizen NW Beeld

Over Angela Groothuizen

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela’s nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela GroothuizenFeriet Tunc

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden