Angela Groothuizen Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

‘Optreedkleding moet van sterk materiaal zijn, want door het (angst)zweet vallen er snel gaten in’

Tevreden kijk ik naar mijn nieuwe outfit voor de theatertour van de Dots. Voor de pauze hebben we allemaal een rode jumpsuit aan en in het tweede deel zouden we een smokingachtige zwart/zilveren outfit dragen.

Omdat ik voordat de tour van start ging te druk was met de laatste voorbereidingen om nog mijn tweede outfit te regelen, droeg ik een eigen kloffie. Best mooi, maar optreedkleding moet van sterk materiaal, zijn want door het (angst)zweet vallen er snel gaten in.

Wachten tot we weer mogen

Mijn eigen pak is na zeventien shows inmiddels uit elkaar aan het vallen, dus toen we in november vanwege de coronamaatregelen weer moesten stoppen met de tour had ik eindelijk tijd - en ruimte in mijn hoofd - om alsnog mijn outfit in zwart/zilver te regelen. Nu hangt-ie al weken bij mijn rode jumpsuit te wachten tot we weer mogen. Ik kan niet wachten.

Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat ik mijn eigen theatershow Lueke binge en mijn nieuwe album De Lage Landen in de vuilnisbak moest gooien. Die afgelopen twee jaar lijken wel één lange grijze dag, waarop alles stopte of net niet doorging. Maar ik heb hoop, misschien gaat het dit jaar allemaal wél door.

Dansen, zingen, repeteren en gáán

De tour is voor de vierde keer verzet, maar áls we mogen, beginnen we 3 mei in Zwolle. Voldoende tijd om het hele circus van dertig man weer op te starten. Dansen, zingen repeteren en gáán. We know the drill. Dit jaar gaan we alle shows afmaken, ínclusief ons definitieve afscheid met Symphonica in Rosso in de Ziggodome. Een feest dat we groots gaan vieren. Aan de fans zal het niet liggen. De dampende volle zalen met enthousiaste fans hebben ons de eerste zeventien shows enorm ontroerd. Vanaf de eerste noten van Sven Hammond gaat het dak eraf. Hysterisch gelukkig van de adrenaline komen we het podium af en de volgende dag voelen we dat we inmiddels zestig zijn, maar dat is het ons allemaal waard.

Ik ben mijn trainingen en zangles weer aan het opvoeren, eet gezond en neem braaf elke dag mijn supplementen. Dit is ons laatste rondje, dus daar willen we volop van genieten.

Donker hok

Voordat het zo ver is zal ik een ander huis moeten vinden, want over een paar weken moeten mijn jongste en ik uit ons tijdelijk onderkomen. Huren zijn onwaarschijnlijk hoog en de woonruimtes te klein voor ons tweeën. Ook een atelier voor mijn dochter lijkt onvindbaar. We proberen ons hoofd koel te houden, maar als we het erover hebben vervallen we in zenuwachtig gegiechel. ‘Zou het goed komen mam?’ vraagt ze me voorzichtig als ze weer eens is afgewezen voor een donker hok dat voor atelier moet doorgaan. Ze moet drie exposities bij elkaar schilderen en de onzekerheid maakt haar onrustig. Mij ook.

Als de makelaar belt dat ze misschien een huurhuis heeft gevonden in onze buurt kunnen we het bijna niet geloven. Morgen gaan we kijken… Wens ons maar geluk, mensen. We hebben het nodig.

Over Angela Groothuizen

Angela Groothuizen Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela’s nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela GroothuizenFeriet Tunc

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden