Margriet logo
Headers columnisten Angela Groothuizen NW Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

‘Mijn stem klinkt van vermoeidheid als een bas-bariton. Je wordt ouder mama...’

Optreden met de Dots, een bruiloft in Venetië, weer optreden... het is bijna te veel spektakel voor Angela.

‘Van te veel spektakel wankel je allicht’ schreef Lucebert. Het staat in grote neonletters op het gebouw van de Sociale Dienst in mijn geboortestad Alkmaar. Ik moest er vaak aan denken de afgelopen tien dagen. Het was veel en bijna alles was leuk en spannend, maar nu mag ik even uithijgen aan mijn keukentafel.

Samen in een bubbel

De optredens van de Dots zijn hallucinerend leuk. Hoeveel liefde kun je ontvangen van fans? Verleden week schreef ik over de expositie van mijn jongste bloedje tussen de voorstellingen door. Drukte en gezelligheid op mijn enige vrije dag. De volgende dag vertrek ik met mijn Dotszussies naar Cadzand om te brainstormen over Symphonica in Rosso op 14 december. Een heerlijk hotel met de onvoorstelbare lekkere keuken van Sergio Herman. Wij hebben behoefte om met elkaar te zijn zonder andere mensen. Dat kunnen we zo goed, samen in een bubbel. De ideeën buitelen over elkaar heen en dan is het – natuurlijk – tijd voor champagne. Opgepoetst lopen we over een duinpad naar het restaurant waar we de hele avond kreunend van geluk onze smaakpapillen laten verwennen. Twee dagen met elkaar is een korte vakantie met plezier en zelfspot over spierpijn, schorre kelen en oud vel.

Trouwerij

De dag erop staan we in Den Helder, waar het gezin van Ria komt kijken. We zijn allemaal een beetje emotioneel en zelfs een tikkie van slag. Het werd een vrolijk weerzien na de show. Er bleven maar drie uurtjes over om te slapen, want na vier jaar zou ik eindelijk weer eens naar het buitenland vliegen om een trouwerij van een dierbare mee te maken. Ik zag enorm tegen de vliegreis op, maar gelukkig ging mijn oudste bloedje met me mee en zij is een geboren reisleider.

De drukte op Schiphol viel mee en voor we het wisten arriveerden we in Venetië. Het was onze eerste kennismaking met deze stad die al jarenlang geteisterd wordt door te veel toeristen. Maar nu zijn er geen cruiseschepen, want de Chinezen en Russen komen even niet. Venetië is adembenemend. We zijn onmiddellijk betoverd en de opwinding jaagt onze vermoeidheid weg. Onze hotelkamer blijkt een klein balkonnetje met uitzicht op wat kanaaltjes te hebben. We zitten helemaal goed.

Paradijsvogeltjes

Met open mond slenteren we door de stegen en over bruggetjes en we bezoeken het ene museum na het andere (Biënnale!) om te eindigen bij een café waar ook de andere gasten van de trouwerij zich verzamelen. We maken kennis met elkaar en ik loop zelfs een aantal bekenden tegen het lijf. Het is een gezelschap van vooral bestuurders, hoge ambtenaren, politici en wat ngo-mensen en dan bloedje (met haar aangeplakte gouden tand) en ik als twee paradijsvogeltjes ertussen. De trouwerij in Venetië is een sprookje, een film. Met de boot naar het Lido en daar dansen, eten, speechen en zingen met elkaar.

Even verwerken

Na een paar uurtjes slapen stap ik alweer op het vliegtuig terug, want ik moet in Nijmegen optreden. Mijn stem klinkt door de vermoeidheid als een bas-bariton maar na lang inzingen (je wordt ouder mama, geef het maar toe) beleven we een uitzinnige avond met 1350 fans.

Op de gitarist Tim na is de band gevuld met invallers met op de synthesisers Niek, onze arrangeur die nog maar 21 jaar oud is. Wát een talent (Esther: “En dan wil ik jullie hier voorstellen aan mijn kleinzoon…”).

‘Van te veel spektakel wankel je allicht’ dus vandaag ga ik het allemaal eens even verwerken.

Paspoortbeeld columnisten Angela Groothuizen NW Beeld

Over Angela Groothuizen

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela’s nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela GroothuizenFeriet Tunc

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden