Margriet logo
null Beeld anp, Nick van Ormondt, Richard Griffioen, Valentina Vos
Beeld anp, Nick van Ormondt, Richard Griffioen, Valentina Vos

Column

‘Mijn neus kleurt rood en het kippenvel staat op mijn benen, glamour is ver te zoeken’

Schat? Mag ik jouw handschoenen lenen?’ vraag ik aan mijn jongste bloedje. Het mag en ik heb inmiddels haar wollen muts ook al over mijn natte haren getrokken (nooit in de winter met natte haren naar buiten, zei mijn moeder altijd).

Ik ga op de fiets naar de fotosessie voor Margriet, want er moeten natuurlijk wél mooie nieuwe foto’s boven deze column komen te staan. Ik kus mijn bloedje en trek de voordeur open. Een ijskoude wind blaast in mijn gezicht.

Bouwvallig grachtenpand

Amsterdam schittert in de winterzon als ik over de lege grachten naar de fotostudio fiets. Geen toerist te zien en ook de kantoren in de statige panden aan de Herengracht lijken onbevolkt, gezien al die lege parkeerplaatsen.

Ik houd mijn ogen open, want over een halfjaar moet ik zijn vertrokken uit het bouwvallige grachtenpand dat ik tijdelijk bewoon.

‘Ik ben groot fan van iceman Wim Hof maar ook een enorme koukleum’

Het oude paleisje moet nodig in de steigers. De ramen kieren, de gaskachels loeien de hele dag zonder al te veel resultaat en als het regent staat de werkkamer blank. Ik ben dan wel een grote fan van iceman Wim Hof, maar ook een enorme koukleum. In de zomer wilde ik nog weleens gezond koud douchen, maar in deze tijd van het jaar, in dat tochtige kille huis, ik ril al bij de gedachte.

Rillen doe ik sowieso op dit ritje, ik ben blij als ik er ben. Judith staat me al op te wachten, ze doet vandaag mijn visagie en haar (met enorme grijze uitgroei) en ik maak kennis met Ora de styliste en Ference de fotograaf.

In goede handen

Mijn vaste dreamteam (Leco en Patty) is verhinderd, maar met Judith aan mijn zijde kan er weinig misgaan. Zij was ooit het gezicht van Alice DJ, een band met internationale hits, dus ze kent het artiestenleven uit de eerste hand. Inmiddels is ze zelf visagist, stylist én fotograaf met een scherpe blik, dus ik ben bij haar in goede handen. Ze tovert mijn witte winterse bakkes vol rode vlekken om tot een zonnig zomersnoetje en die grijze uitgroei fotoshopt de fotograaf vast wel weg.

We werken in een daglichtstudio; een enorme ruimte met hoge ramen - prachtig voor fotografie maar het ongeïsoleerde glas houdt de winter niet buiten. De temperatuur is best aangenaam als ik de studio in loop, maar als de blower wordt weggehaald kleurt mijn zorgvuldig opgezomerde neusje langzaam maar zeker weer glimmend rood.

‘De glamour is ver te zoeken’

Het kippenvel staat op mijn benen als ik me omkleed in een nieuw setje en iedereen heeft inmiddels een jas aangetrokken. Winterjassen en mondkapjes om me heen, glamour is ver te zoeken. We laten ons er niet door kisten en werken vrolijk verder. De fotograaf en ik kunnen elkaar moeiteloos vinden, Judith houdt mijn gezicht vorstvrij en voor je het weet zijn we klaar.

Het begin is er, we hebben een foto en vanaf vandaag mag ik elke week voor jullie een column schrijven. Grote kans dat het vaak warme zonnige verhaaltjes worden; het moet wel een beetje bij de foto passen.

Elke week Angela's column lezen doe je hier

Over Angela Groothuizen

null Beeld

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela's nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela Groothuizenanp, Nick van Ormondt, Richard Griffioen, Valentina Vos

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden