Headers columnisten Angela Groothuizen NW Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

Ik weet niet waar we het aan te danken hebben, maar wat hébben we toch een mooi leven samen

Na het laatste concert van de Sisters on Tour-reeks is Angela helemaal op, maar wat heeft ze genoten!

Het is twee uur ’s nachts als vijf vrouwen op een carpoolplek uitgebreid afscheid nemen van elkaar. Er wordt lang geknuffeld en hier en daar rolt er een traantje. Het is niet omdat we elkaar voorlopig niet gaan zien, maar meer omdat er nu toch echt iets is afgesloten. Voor altijd.

44 jaar geleden had ik ooit mijn laatste optreden in Enschede met mijn band The Howling Hurricane, want ik kon het niet meer combineren met het Dolly Dot-zijn en nu hebben we met de Dolly Dots óók in Enschede onze laatste voorstelling Sisters on Tour gespeeld. Díe cirkel is rond. Ik weet niet waar we het aan te danken hebben, maar wat hébben we toch een mooi leven samen.

Slak zonder huis

Om in een groep te zitten en op te treden moet je altijd iets inleveren van jezelf om in het geheel te passen; het is passen en meten voordat de boel als één organisme ademt en leeft. En als het klaar is, moeten we weer los van elkaar en uit die veilige omgeving stappen. We voelen ons dan als een slak zonder huis.

De laatste twee voorstellingen waren in Twente. De show in Almelo werd gefilmd en omdat we toch allemaal bleven slapen, vierden we een klein feestje tot het ochtendgloren in de bar van het hotel. We hebben in onze lange carrière weleens fitter op het podium gestaan dan de volgende avond in Enschede, maar er komt dan altijd een oerkracht boven en onder het motto ‘bloed aan de paal’ stortten we ons op de voorstelling. Het was wéér elke minuut genieten, deze show is een van de leukste dingen die ooit heb gedaan in mijn zangcarrière.

Leeggezongen

Als we het podium af lopen en we onze muzikanten en crew omhelzen, voelen we hoe moe we zijn. We zijn leeggezongen en nu moeten we afscheid gaan nemen van elkaar. De muzikanten zeiden ‘dit nog jaren te kunnen doen met jullie’ en ook onze grote lieve crewmannen lieten een traantje. Een kleffe bende hoor, die Sisters on Tour- familie.

Ongeveer drie jaar geleden ben ik aan de slag gegaan met het samenstellen van de voorstelling. Uiteindelijk zou het door covid nog twee jaar duren voordat we echt konden beginnen. Ik ben sinds oktober 2019 monomaan hiermee bezig geweest. In december kan ik me nog even verliezen met de Dots in Symphonica in Rosso maar dan moet ik mezelf weer opnieuw uitvinden. Wat ik daarna met de rest van mijn leven doe? Vanuit de spiegel kijkt een vermoeide oudere vrouw me aan. Eerst maar even uitrusten.

Paspoortbeeld columnisten Angela Groothuizen NW Beeld

Over Angela Groothuizen

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela’s nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela GroothuizenFeriet Tunc

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden