Margriet logo
Feriet Tunc (header Angela) Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

‘Ik blijf een beetje onrustig proberen niets te doen midden in de natuur’

Angela gaat 24 uur lang even he-le-maal niks doen. Maar dat blijkt lastiger dan ze dacht.

Ik zit een beetje te suffen in de zon in Vinkeveen. Het is hier muisstil, op wat vogels in de lucht en in het water na en een enkel bootje dat langs vaart. Het huisje staat op een eiland, dus een groter contrast met onze nieuwe plek in het drukke centrum van Amsterdam is er eigenlijk niet. Dit had ik even nodig. Want zelfs als je een stadsmens bent zoals ik, is stilte en natuur om je heen af en toe onontbeerlijk. 24 uur in m’n uppie en veel slapen doet me altijd goed. Na alle prikkels van de afgelopen weken ga ik vandaag he-le-maal niets doen! Angela Kluizenaar Groothuizen ben ik! Een ware zen- master.

Hard repeteren

De repetities met de Dots verliepen soepeltjes afgelopen week. Het was fijn om weer veel bij elkaar te zijn na vijf maanden, toen we moesten stoppen door de lockdown. Nieuwtjes, hartzeer en twijfels worden gedeeld terwijl we hard repeteren. Gisteren waren we na vijf maanden eindelijk weer samen met onze Sven Hammond Band om de voorstelling door te spelen. Iedereen begroet elkaar uitbundig, ik omhels mijn grote vriendelijk reus Sven Figee. Het is gezellig om met het hele circus, crew en band bij elkaar te zijn en wát hebben we zin om te spelen.

In de relaxstand

Maar nu op deze zonnige dag ben ik alleen. Ik mag uitrusten en doen wat ik wil. Maar … laat ik toch maar eerst nog eens alle teksten doornemen en wat hoge zangstukkies oefenen? Ben ik daar vanaf. Oh jee… hoe ging dat dansje ook al weer? Ik bekijk de dansfilmpjes en oefen voor de spiegel. Repeteren tot je een ons weegt. Morgenavond beginnen we in Zwolle en dan moet het strak zijn. Even een uurtje. Goed, ik zou relaxen … Wat zal ik nu weer eens doen?

Verlangend moederhart

De kluizenaar wordt weer ruw opzij geduwd door mijn verlangend moederhart: ik videobel mijn dochters. “Je bent net weg en je mist ons al?”, vraagt het jongste bloedje als ze opneemt. Ze is aan het schilderen op een enorm doek van anderhalf bij twee meter. Terwijl we kletsen, schildert ze rustig door met vaste hand. Ze ziet er zo zen uit. Nu haar moeder nog. Het lukt bijna. Mmm, even relaxen.

Wat nu?

Of nee, eerst even checken hoe het met Smulprins gaat. Hij is aan het wandelen door Amsterdam, want met die gipsarm kan hij verder niet zo veel. Omdat hij vaak alleen in Vinkeveen zit, is de drukke vibe van de stad juist een opwindende afwisseling. Ik in de rust en hij in de drukte. Hij is de rust zelve trouwens in de drukte, maar ik blijf een beetje onrustig proberen niets te doen midden in de natuur. Ik pas nog even mijn twee fantastische jumpsuits voor de voorstelling aan, of ze nog passen. Het valt mee. Wat zal ik nu eens doen?.

Aan het relaxen

Gelukkig! Daar is een videocall van een oude Voicekid. Gezellig. En dan ben ik niet meer te houden. Ik app iedereen die me lief is dat ik aan het relaxen ben, nou ja … bijna en dat de zon schijnt. Niemand appt terug, want ze zijn aan het relaxen. Oké. Wat zal ik nu weer eens doen?

Angela Groothuizen Beeld

Over Angela Groothuizen

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela’s nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela GroothuizenFeriet Tunc

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden