Margriet logo
Feriet Tunc (header Angela) Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

Deze afscheidstour gaan we wél afmaken en we gaan van elke minuut genieten

Angela geniet van haar nieuwe huis en mag nog even lanterfanten van zichzelf. Daarna is het: voorbereiden voor de afscheidstour van de Dolly Dots.

Ik voel me de koningin in mijn paleisje op de gracht als ik naar buiten kijk. Toeristen zijn massaal het zonnige paasweekend aan het vieren in Amsterdam en ik zie ze állemaal voorbij komen.

Grijze, zwarte en donkerblauwe dunne donsjackjes blijken populair. Bijna iedereen draagt er een, hele gezinnen met datzelfde dunne donsjackje aan. Gelukkig hebben de kinderen een kleurige variant. Met knalroze, geel en felblauw geven ze kleur aan de donsjackjesparade.

Blikvanger

Tussen al die comfortabele we-zijn-een-weekendje-wegstyling loopt een prachtige jonge meid. De lange staart boven op haar hoofd zwiept enthousiast heen en weer met elke stevige stap die ze zet op haar veel te hoge hakken. Een enorme grasgroene handtas hangt over haar schouders. Haar lange veelkleurige jas is een blikvanger. Ze is opgemaakt zoals je dat tegenwoordig in allerlei tutorials ziet: heel veel make-up met enorme wenkbrauwen en wimpers. Met haar kin trots naar voren — wie maakt me wat? — kleurt ze de straat iets mooier. Het lieflijke geklingel van het carrillon lijkt speciaal voor haar te zijn.

Vast in de tramrails

Ik hang al de hele dag als een Jordanees uit het raam, er is zo veel tegelijkertijd te zien. Never a dull moment. Daar stuurt een jonge toerist haar fiets de tramrails in. Ze maakt een enorme smak. Een flitsbezorger op een te snelle elektrische fiets onwijkt haar ternauwernood. Hij rijdt onverstoord verder. Van alle kanten komen er mensen naar haar toe om haar te helpen, met de schrik in haar lijf rijdt ze uiteindelijk wiebelig door. Het kluitje behulpzame voorbijgangers lost weer op in de massa. Op de gracht een vrolijke stoet van boten. Roestige bakkies naast enorme kapitale sloepen en om het compleet te maken speelt een jonge pianist iets moois op een piano op wieltjes. Een miniconcert voor mijn deur. Leuker wordt het niet.

Afscheidstour met de Dots

Er komt verder toch niet veel uit mijn handen momenteel, na weken van doorhalen met de verhuizing. De dozen zijn uitgepakt maar de onrust is gebleven. Ik denk steeds dat ik nog íéts moet doen maar ik mag nu gewoon even lanterfanten. Volgende week begint het repetitieschema van de Sisters on tour. Een week lang gaan we dansen, zingen, dan nog een grote bandrepetitie en vervolgens 32 keer spelen in alle grote theaters. De tour was ooit in zes uur uitverkocht — dat lijkt alweer jaren geleden. We hebben nieuwe data bijgeboekt zodat er weer kaarten te koop zijn voor fans die te laat waren in 2019. We gaan deze afscheidstour dit keer wel afmaken en we zijn van plan om van elke minuut te gaan genieten.

Fuchsia nepbonten jas

Vandaag mag ik nog even niksen van mezelf, maar vanaf morgen gaat het regime beginnen. Meer groenten eten, geen paaseitjes meer naar binnen schrokken alsof ik uitgehongerd ben. Rekken, strekken, yoga, zanglesje hier, pilatustraining daar. Morgen stap ik uit mijn veilige nieuwe paleisje. Vanaf morgen begeef ik me tussen de dunne donsjackjes op weg naar iets. In een fuchsia jas met nepbont en een kekke zonnebril, dat dan weer wel.

Angela Groothuizen Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

Over Angela Groothuizen

Duizendpoot Angela Groothuizen is actrice, presentatrice, dagvoorzitter, zangeres, columnist, theatermaker, jurylid én bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Angela is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam en heeft twee dochters. Iedere dinsdag lees je Angela’s nieuwste column op margriet.nl/angela Je kunt Angela ook volgen op Instagram en op Twitter via @angelagroothuiz of @dollydotsofficial

Angela GroothuizenFeriet Tunc

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden