Zó krijg je de bubbels weer terug in je champagne

Deel dit artikel:

Traditiegetrouw sluiten we het jaar af met een glas champagne. Hartstikke lekker, maar als je de fles al een aantal uren daarvoor hebt geopend, dan is de kans groot dat de meeste bubbels al zijn verdwenen.

Zonde, maar je hoeft de champagne niet door de gootsteen te gieten omdat de bubbels weg zijn. Integendeel, je kunt je feestelijke drank nieuw leven inblazen door er simpelweg één ingrediënt aan toe te voegen, namelijk een rozijn.

Hoe kan dat?

Het trucje klinkt raar, maar het werkt echt! Zodra je een rozijn in de champagne laat vallen, zal de drank direct beginnen te sissen en zie je de bubbels terugkomen. Dit komt doordat de overgebleven koolstofdioxide in de fles zich vastklampt aan de ribbels van de gedroogde vrucht. Die koolstofdioxide komt vervolgens terecht in de champagne en zorgt ervoor dat het lijkt alsof je de fles nét hebt opengetrokken.

Niet alleen bij champagne

Heb je prosecco, sprankelwijn of cava in huis gehaald? Ook voor deze bruisende drankjes zou de truc perfect werken. Proost!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | thekitchn.com
Beeld | iStock