Zo krijg je de bubbels weer terug in champagne

Deel dit artikel:

Traditiegetrouw sluiten we ook dit jaar af door een glas champagne te heffen. Om te proosten op het afgelopen jaar, en met de wens dat 2018 minstens zo goed mag worden als 2017. Maar als je de fles al een aantal uren daarvoor hebt geopend, is de kans groot dat laat op de avond alle bubbels zijn verdwenen.

Zonde, maar je hoeft de champagne niet door de gootsteen te gieten omdat de bubbels weg zijn. Integendeel, je kunt je feestelijke drank nieuw leven inblazen door er simpelweg één ingrediënt aan toe te voegen, namelijk een rozijn.

Hoe kan dat?

Het trucje klinkt raar, maar het werkt echt! Zodra je een rozijn in de champagne laat vallen, zal de drank direct beginnen te sissen en zie je de bubbels terugkomen. Dit komt doordat de overgebleven koolstofdioxide in de fles zich vastklampt aan de ribbels van de gedroogde vrucht. Die koolstofdioxide komt vervolgens terecht in de champagne en zorgt ervoor dat het lijkt alsof je de fles nét hebt opengetrokken.

Niet alleen bij champagne

Heb je prosecco, sprankelwijn of cava in huis gehaald? Ook voor deze bruisende drankjes zou de truc perfect werken. Proost!

Bron | thekitchn.com
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Deze video wil je niet missen

Met deze zelfgemaakte pompoensoepkommen praten je gasten nog lang na over dat etentje bij je thuis!

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.